M:tel uvećao dobit za skoro milion maraka

Link na izvornu vijest

BANJA LUKA – Rezultati Mtela za prvih šest mjeseci 2023. godine pokazuju da je kompanija i u ovu poslovnu godinu ušla bilježeći poslovne uspjehe i uvećavajući dobit, uprkos nepovoljnim kretanjima na globalnom ekonomskom nivou.

FOTO: m:tel

Prvu polovinu poslovne 2023. godine Mtel završava sa ostvarenom neto dobiti od 40,6 miliona konvertibilnih maraka, što je rast za skoro milion konvertibilnih maraka, odnosno 2,4 odsto u odnosu na rezultat ostvaren u istom periodu 2022. godine, dok je EBITDA kompanije uvećana za oko 4,3 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupni prihodi su uvećani za gotovo 8 miliona konvertibilnih maraka, što je više za 3,5 odsto u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine. Ukupni troškovi takođe bilježe rast za oko 6,8 miliona KM, odnosno 3,8 odsto što je i očekivano, s obzirom na rast cijena i inflaciju u globalnim okvirima.

Kompanija je i pored ovako osjetljivih ekonomskih uslova, nastavila da investira, prije svega u infrastrukturu, a s ciljem poboljšanja postojećih i kreiranja novih usluga koje nudi svojim korisnicima, što u krajnjoj instanci treba da obezbijedi kontinuiran rast i razvoj kompanije i neto dobiti u budućem periodu. PR

Чланак M:tel uvećao dobit za skoro milion maraka се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?