Planirao teroristički napad u BiH, uhićen je u akciji SIPA-e i Tužiteljstva BiH

Link na izvornu vijest

Kapić Mirza, rođen 1980. godine u Banjoj Luci, nastanjen u Zenici, državljanin BiH uhićen je, priopćeno je ovo iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Naime, osumnjičeni koji je uhićen pod istragom je zbog kontaktiranja s pripadnicima radikalnih struktura tzv. “ISIL“ i planiranje terorističkog napada na islamski vjerski objekt u BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

“Kapić Mirza, rođen 1980. godine u Banjaluci, nastanjen u Zenici, državljanin BiH, ranije osuđivan je za kazneno djelo povezano s terorizmom i boravkom na stranim ratištima. Aktivnosti lišenja slobode osumnjičenog, kao i pretresa objekata koje koristi, realizirane su u koordiniranoj akciji Tužiteljstva BiH i SIPA uz naredbe Suda BiH”, navode iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

“Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je proteklog mjeseca, putem elektronskih kanala komunikacije, mobilnog telefona i računala, koristeći aplikacije za komunikaciju, ostvarivao kontakt s osobama koje podržavaju radikalne pokrete i strukture pomagača tzv. “ISIL-a”, te je u prepiskama izrazio želju da izvrši napad eksplozivom na jednu džamiju u BiH, koncem mjeseca srpnja ove godine, te je od navedenih osoba tražio smjernice za proizvodnju eksplozivne naprave s detonatorom putem mobilnog telefona, izražavajući namjeru da napadne učenjake Islamske zajednice koji objavljuju proglase protiv mudžahedina i koji prijavljuju pristalice radikalnih pokreta i “ISIL-a”, agencijama za provedbu zakona u BiH”, navodi se.

“U daljem planiranju i izvršenju kaznenog djela, spriječen je akcijom SIPA i Tužiteljstva BiH, a prilikom pretresa zaplijenjeni su elektronski uređaji, koje je koristio osumnjičeni i koji će biti predmet detaljnog vještačenja. Mjera pritvora predložena iz opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, kao i ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto. Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela terorizma iz članka 201. KZ BiH, a prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.”

Objava Planirao teroristički napad u BiH, uhićen je u akciji SIPA-e i Tužiteljstva BiH pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?