Dalić: Nadam se da će iz livanjskog kampa izrasti i neki novi Vatreni

Link na izvornu vijest

Jučer je u Livnu svečano otvoren 2. Nogometni kamp “Zlatko Dalić” za djevojčice i dječake u dobi od 9 do 14 godina. Riječ je o trodnevnom kampu koji Nogometni klub Troglav 1918 Livno organizira pod pokroviteljstvom izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i Grada Livna. Održava se na terenima Gradskog stadiona “Zgona”, među kojima je i teren s umjetnom travom na kojem se mogu održavati i noćni treninzi.

Brojni treneri i predavači

Sa 190 polaznika kampa treninge će provoditi 12 gostujućih trenera i predavača uz asistenciju 12 trenera NK Troglav 1918, a sve to uz nadzor i pod paskom izbornika Vatrenih. Među stručnjacima iz HNS-a je i legendarni reprezentativni vratar Stipe Pletikosa koji nam je kazao kako mu je zadovoljstvo biti u Livnu i vidjeti da ga i mlađe generacije prepoznaju. – Zadovoljstvo je biti tu, lijepo je vidjeti da te i ove mlađe generacije prepoznaju. Zahvaljujući Zlatkovu angažmanu, prije svega, i svim dostignućima koja je uspio napravi s hrvatskom reprezentacijom, mislim da je priča koja će još u budućnosti poprimiti ozbiljnije konture i da će iz ovoga kampa, vjerujem, hrvatska reprezentacija imati beneficije. Siguran sam da će sav angažman koji su i Troglav i Grad uložili u ovu manifestaciju, čiji će vrhunac biti u četvrtak s humanitarno-glazbeno-sportskim spektaklom, doprinijeti zajednici najviše. To nam je svima cilj i najbitnija vodilja da dovršimo kamp i da ga radimo na najbolji mogući način – kazao je Pletikosa.

Na novinarski komentar kako je cijelu priču u Livnu dodatno uozbiljilo i to što je HNS partner u okviru kampa, Pletikosa je dodao: – S razvojem nogometa u dijaspori krenuli smo prošle godine s tri kampa, dva puta u Kanadi i Americi i jednom u Australiji. I Zlatko je bio sudionik kampa u Australiji i sam se mogao uvjeriti u mogućnosti koje ti projekti nude, tako da smo, uz njegovu želju i, naravno, predsjednikovu suglasnost, došli tu prije 3-4 dana prenijeti naše znanje i iskustva naših sjajnih trenera koji će dati svoj doprinos i obol da unaprijedimo ne samo djecu već se nadamo i lokalne trenere – smatra Pletikosa.

U Livnu je i kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović koji je pohvalio visoku organizaciju. – Sve je napravljeno navrijeme, veliki je broj trenera, počelo se raditi vrlo ozbiljno, a usput i zabavno. Vidim i da su djeca dobre volje i da su pozitivno uzbuđena da pokažu i ono što znaju, ali i da puno toga nauče u ova tri dana. Vrijednost nogometnih kampova velika je i za HNS i za djecu. Djecu ćemo educirati i po pitanju sna, kako trebaju razmišljati o ostatku dana, što je s koncentracijom, koliko je ona važna kako bi igrač bio uspješan, kako se treba hraniti… – kazao je Milanović.

Na svečanom otvorenju kampa nazočnima se, uime domaćina, obratio Dubravko Pervan, predsjednik NK Troglav 1918. Zahvalio je svima na dolasku i potpori te naglasio kako je ove godine zanimanje za kamp znatno veće od prošlogodišnjeg.

– Nažalost, zbog kapaciteta nismo mogli primiti sve zainteresirane. Ovih 190 djece sretnici su koji pohađaju kamp Zlatka Dalića, a mi ćemo raditi na tome da proširimo kapacitete kako bismo iduće godine mogli primiti više djece. Zahvaljujem Gradu Livnu, gradonačelniku i HNS-u, instruktorima, a najviše našem Zlatku. Sva djeca, polaznici kampa, dobit će na dar ulaznicu za humanitarno-glazbeno-sportski spektakl, hvala vam i vidimo se u četvrtak – poručio je Pervan.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić istaknuo je kako ne želi govoriti jer je pun emocija, no ipak je naglasio kako Grad želi dati punu potporu svima, “a osobito našim najmlađim, školarcima, našoj djeci jer su ona budućnost našeg Livna.”

Zlatko Dalić poželio je dobrodošlicu djevojčicama i dječacima, polaznicima kampa, i njihovim roditeljima.

– Dragi roditelji, hvala vam na povjerenju koje ste nam iskazali i ove godine te doveli svoju djecu. Hvala HNS-u na potpori, svim instruktorima i osobito trenerima i volonterima. Zahvaljujem svima vama na emociji, potpori, ljubavi koju pokazujete prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, prema svima nama. Vi ste nam velika potpora i velika snaga i jedan veliki motiv. Mi dajemo sve od sebe da postignemo što bolje rezultate.

Učite i veselite se

Nadam se da će netko od ove djece postati veliki igrač i član naše reprezentacije. Draga djeco, iskoristite ova tri dana, učite, igrajte, veselite se. I želim da vi, koji niste odavde, ponesete lijepe uspomene iz Livna. Ovo je drugi kamp i nadam se da će postati tradicija i jedan od najvećih i najbrojnijih kampova u regiji – kazao je Dalić.

Objava Dalić: Nadam se da će iz livanjskog kampa izrasti i neki novi Vatreni pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?