REFIK LENDO PORUČIO DUDAKOVIĆU: ODBRANILI SMO DRŽAVU U KOJOJ ŽIVE SVI NJENI NARODI, PA I POMENUTI MINISTAR “SIGURNOSTI”

Link na izvornu vijest

Kaže da njegovo obraćanje shvati kao podršku i zahvalnost za sve ono što je uradio za Krajinu i Bosnu i Hercegovinu.

  • General je taj koji je organizovao i odbranio Bosansku Krajinu, odbranio narod, ponos i čast svih onih koji su stali u odbranu svoje domovine, države Bosne i Hercegovine. Generalu nije potrebna odbrana već država za koju se borio i za koju su mnogi dali svoje živote. Uvaženi Komandante, u ovom pismu nema politike, ali ima patriotizma, ponosa i inata svih bosanskohercegovačkih patriota, od djeteta do najstarijeg tvog suborca. U ime njih,ja ti prenosim pozdrave, zahvalnost i priznanje naveo je Lendo.

Dodaje da su građani Bosne i Hercegovine zbunjeni i zabrinuti za svoju sigurnost i postavljaju pitanje: Da li je moguće da jedna država kao sto je BiH ima takvog ministra sigurnosti?

  • Ministar Nešić mora znati da je general Dudaković bio na čelu međunarodno priznate vojske, koja nije činila ratne zločine i genocid kao što je to radila VRS i čije rukovodstvo je presuđeno za genocid, UZP i masovne ratne zločine. Armija Republike BiH i general Dudaković branili su državu BiH od onih kojima pripada Nešić i čiju politiku je osudio cijeli svijet, to je razlika između nas, pripadnika Armije, i onih koji su presuđeni zločinci. General Dudaković je hrabar, mudar i vrlo obrazovan vojnik. Njegove naredbe i odluke mogu poslužiti mnogim generacijama u vojnim školama i pravnim fakultetima kako se treba odnositi prema vlastitim i protivničkim snagama – rekao je Lendo.

Lendo je kazao da je odnos prema borbi bio častan i ispravan.

  • Odbranili smo državu u kojoj žive svi njeni narodi i građani pa i pomenuti ministar “sigurnosti”, koji na krajnje bezobrazan način spominje i kalja ugled našeg heroja, gazije i generala Dudakovića. Mi živimo u državi u kojoj pojedini ministri rade protiv te iste države, kaljaju njen ugled i pokušavaju od heroja odbrane BiH napraviti ratne zločince. Naša istina i pravda o našoj borbi za državu Bosnu i Hercegovinu neće prestati i neće je niko dovesti u pitanje. Uvaženi Generale, s tobom i uz tebe su svi naši slavni korpusi, sve patriote naše jedine domovine Bosne i Hercegovine i nema tog ministra koji će nas uplašiti i skrenuti s pravog puta. U ime svih koji su branili Bosnu i Hercegovinu i koji vole svoju Domovinu želimo ti dobro zdravlje i da ustraješ i u ovoj borbi – navodi Lendo na Facebook stranici.
Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?