Čovjek koji je s plaže otjerao ženu u burkiniju: Sve su mi montirali

Link na izvornu vijest

Djevojka je na sebi nosila burkini, točnije kupaći sa maramom za glavu, koji nose pokrivene žene.

“Na bazenu “Rocky Beach” na plaži Utjeha nije dozvoljeno kupanje u odjeći, i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta. Mogu da se kupaju u burki, hidžabu u moru, kao što se kupaju, ali ne i u bazenu”, rekao je vlasnik plaže, Dragan Đ. za RTCG.

Kako je dalje objasnio, svjestan je da se snimak svađe podijelio na nekoliko društvenih mreža, ali tvrdi da je snimak isječen tako da ga predstavi u negativnom svjetlu. prenosi n1

“Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen i tako objavljen. Tko živi u Baru, zna tko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 posto muslimana, surađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odjeći iz higijenskih razloga”, završio je Dragan.

Podsjećamo, na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama čuje se rasprava koja je nastala na privatnoj plaži koja je u njegovom vlasništvu.

“300 gostiju se buni protiv toga. Ja treba vama da se prilagođavam? Imate 1.000 drugih plaža, idite tamo, ovdje ne možete. Kraj priče”, čuje se na snimku kako vlasnik tjera porodicu muslimanske vjeroispovijesti.

“Mi ćemo da idemo, ali hoću da znam razlog”, insistirala je žena koju je vlasnik plaže tjerao.

“Zato što mrzim muslimane”, rekao je Dragan, pominje se u snimku koji je navodno montiran, kako on tvrdi.

Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenili su da postupanje vlasnika privatne plaže u Baru, koji je maloljetnu djevojčicu i njenu porodicu otjerao sa plaže zbog nošenja burkinija, ne sadrže elemente bilo kog krivičnog djela za koje vlasnik plaže može biti krivično gonjen, saopćeno je iz Uprave policije.

Iz policije kažu da je jučer oko 20:45 sati u službene prostorije Odjeljenja za osiguranje Bara došao S.A. (45) koji je prijavio da je njegovu kćerku vrijeđao vlasnik restorana „Roki bič“, u barskom mjestu Utjeha, Dragan Đ. i da mu, kako navode u policiji, nije bilo dozvoljeno da uđe na plažu u kupaćem kostimu burkinija zbog navodnih pravila plaže, prenosi espreso.

Haber.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?