NA DANAŠNJOJ SKUPŠTINI Zdravstveni djelatnici u HNŽ usvojili odluku o stupanju u generalni štrajk

NA DANAŠNJOJ SKUPŠTINI Zdravstveni djelatnici u HNŽ usvojili odluku o stupanju u generalni štrajk

Link na izvornu vijest

Oko 3800 zdravstvenih djelatnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji uskoro kreće u generalni štrajk. Nakon najava, zdravstveni djelatnici na današnjoj skupštini usvojili su odluku o stupanju u generalni štrajk.

“Danas je skupština reprezentativnog sindikata Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar jednoglasno usvojila odluku o stupanju u generalni štrajk oko 3800 radnika zaposlenih u zdravstvu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji”, rekao nam je nakon skupštine predsjednik ovog Sindikata Ivica Anić.

“Nakon što se s ravnateljima zdravstvenih ustanova potpišu sporazumi o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka bit će objavljen točan datum i vrijeme početka štrajka”, dodao je Anić za Hercegovina.info.

Podsjetimo,  zdravstveni radnici u HNŽ-u nedavnim prosvjednim šetnjama u Mostaru poručili su Vladi HNŽ-a kako žele potpisivanje novog kolektivnog ugovora i povećanje plaća od 30 posto. 

Satnica zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u najmanja u Federaciji BiH i iznosi 2,30 KM, što je čak i ispod zakonski najmanje satnice u Federaciji koja iznosi 2,31 KM.

Iz Vlade HNŽ su rekli kako su spremni sudjelovati u financiranju jednom trećinom iznosa, a isto traže i od ZZO-a HNŽ-a i ostalih osnivača – Vlade FBiH kao i općina i gradova. Sindikatima bi tijekom dvije godine trebalo isplatiti više od 55 milijuna KM za ukupno povećanje plaća za 30 posto.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?