Natjecanje u izležavanju u Crnoj Gori ulazi u treći tjedan: Osam sudionika leži više od 300 sati

Natjecanje u izležavanju u Crnoj Gori ulazi u treći tjedan: Osam sudionika leži više od 300 sati

Link na izvornu vijest

Prošlogodišnji rekord u natjecanju u izležavanju u Crnoj Gori oboren je prošlog tjedna, a ukupno osam natjecatelja koji još uvijek sudjeluju, postavljaju nove rekorde. Danas je 14. dan natjecanja, a osmero najupornijih za nagradu od 1.000 eura leži već 317 sati.

Kiša, pad temperature, a prije toga ekstremno visoke temperature, nisu poremetile duh učesnika natjecanja u izležavanju koje se održava u crnogorskom Etno-selu Brezna, koje se nalazi između Nikšića i Plužina.

Ekipa Anadolije danas je posjetila natjecatelje u ovom etno selu. Prostor ispod starog javora, sudionici su zbog kiše zamijenili sa ležanjem u zatvorenom prostoru.

“Ne planiramo da ustanemo”

Psihološka igra traje, a jedna od osam preostalih sudionica, Lidija,  ističe da još ne planira da ustane.

– Danas je 14. dan, ležimo već 317 sati. Ne planiramo da ustanemo. Svi se čudi, ali mi i planiramo da za Novu godinu kitimo javor. Dobra je atmosfera, navečer pustimo muziku na zvučnike i ležeći igramo – kaže Lidija.

U igri za pobjedu je i pobjednica iz 2021. godine Dubravka Aleksić iz Podgorice.

– Niko od nas nije umoran, svi su optimisti kao prvog dana. Svi se nadamo pobjedi, a da se nitko ne brine, svi smo zdravo i dobro – kaže Dubravka.

Na pitanje još koliko misli da će moći da izdrže u ležećem položaju, Dubravka kaže da ona želi da ide do kraja.

Pobjedu očekuje i Jovan iz Kruševca. Kaže da su u startu razmišljalo o nagradi, ali da nakon pet ili šest dana, novac prestaje da bude bitan.

Prihvaćanje stereotipa o naciji

– Više je ovo neki psihološki rat, prije svega sa samim sobom, pa sa drugima – smatra Jovan.

Ovo je natjecanje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Europi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lijeni.

Pravila su takva da je učesnicima zabranjeno da ustaju, no dozvoljeno je spavanje, čitanje knjiga, hrana i piće. Na svakih osam sati, natjecateljima je dozvoljeno da odu u toalet.

Rekord do ove godine držala je Podgoričanka Dubravka Aleksić, koja je ležala 117 sati.

Avaz

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?