Jeep Gladiator V6 dizel: Oproštajno izdanje u Evropi

Jeep Gladiator V6 dizel: Oproštajno izdanje u Evropi

Link na izvornu vijest

Iako je na evropsko tržište stigao tek 2020., Jeep pod pritiskom elektrifikacije postepno obustavlja prodaju robusnog Gladiatora. S tim u vezi, lansirano je posebno oproštajno izdanje s V6 dizelom, s kojim će američki proizvođač okončati nastup u Evropi.

Nije tajna, Jeep je već započeo s tranzicijom na čisto električnu marku u Europi. Iz tog razloga Amerikanci postepeno povlače aktuelne modele, pa tako i robusni, 5,18 metara dugi pick-up model Gladiator, koji se u Europi pojavio prije tri godine. Ipak, Jeep je za oproštaj ovog modela za kupce na Starom kontinentu pripremio posebno izdanje – Gladiator FarOut Final Edition.

Popis specifikacija uključuje brojne crne naljepnice, crno obojene 18-inčne točkove, Mopar cjevaste pragove, kožne presvlake, grijana sjedišta, grijani upravljač, Alpine premium audio sistem i LED svjetla. Ujedno, Gladiator FarOut Final Edition može se naručiti u sedam nijansi eksterijera: Bright White, Black, High Velocity, Zynith Silver, Sting Grey, Sarge Green i Hydro Blue.

Ono najzanimljivije, oproštajno izdanje dolazi opremljeno 3,0-litrenim V6 Multijet dizelskim motorom koji razvija 264 KS i 600 Nm. Šestocilindarski dizel je spojen s 8-stepenim automatskim mjenjačem uparenim sa naprednim sistemom Selec-Trac sa stalnim 4×4 pogonom, koji ima prenosnu kutiju za niske stepene prenosa, Dana 44 osovine treće generacije i zadnji diferencijal s ograničenim proklizavanjem Trac-Lok kao i ‘’off-road’’ gume.

Gladiator FarOut već se može naručiti u predstavništvima američke marke širom Europe. Do 2025. Jeep će lansirati tri modela s nultom emisijom, uključujući Recon i Wagoneer-S.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?