Evrozona: Godišnja stopa inflacije u avgustu 5,2 odsto

Evrozona: Godišnja stopa inflacije u avgustu 5,2 odsto

Link na izvornu vijest

BRISEL – Godišnja stopa inflacije u evrozoni u avgustu je, prema konačnim rezultatima, bila 5,2 odsto, saopštio je danas Evrostat.

Evrozona: Godišnja stopa inflacije u avgustu 5,2 odsto

Foto: Pixabay

Ovaj rezultat je niži u odnosu na preliminarnu procjenu od 5,3 odsto, a inflacija u evrozoni je sada najniža od januara 2022. godine. U avgustu 2022. godine stopa inflacije u evrozoni iznosila je 9,1 odsto.

Na mjesečnom nivou inflacija je u avgustu porasla za 0,5 odsto u odnosu na jul. Stopa bazne inflacije u evrozoni u avgustu je bila 5,3 odsto, u skladu sa preliminarnom procjenom.

Godišnja stopa inflacije u EU u avgustu je pala na 5,9 odsto sa julskih 6,1 odsto, a u avgustu prošle godine ona je iznosila 10,1 odsto.

Najniža stopa inflacije u avgustu je zabilježena u Danskoj – 2,3 odsto, Španiji i Belgiji – 2,4 odsto, a najveća u Mađarskoj – 14,2 odsto, Češkoj – 10,1 odsto i Slovačkoj – 9,6 odsto. Tanjug

Чланак Evrozona: Godišnja stopa inflacije u avgustu 5,2 odsto се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?