KINESKI GIGANT ONLINE PRODAJE ALIBABA ULAŽE DVIJE MILIJARDE DOLARA U TURSKU

KINESKI GIGANT ONLINE PRODAJE ALIBABA ULAŽE DVIJE MILIJARDE DOLARA U TURSKU

Link na izvornu vijest

Kako javljaju turski mediji, ovu namjeru je izrazio Michael Evans, predsjednik grupe, tokom sastanka sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Nije precizirano kada će investicija biti izvršena, ali je navedeno da je plan za “naredni period”. Alibaba drži više od 76 posto udjela u Trendyolu.

Evans je rekao da kompanija ima povjerenje u zdrave ekonomske osnove Turske i da je već uložila do 1,4 milijarde dolara u zemlju putem Trendyola, jedne od najpoznatijih platformi za e-trgovinu u zemlji.

Također je izrazio podršku planovima Trendyola za međunarodno širenje i naglasio da Turska ima potencijal da postane jedna od vodećih zemalja e-izvoza.

(Agencije)

The post KINESKI GIGANT ONLINE PRODAJE ALIBABA ULAŽE DVIJE MILIJARDE DOLARA U TURSKU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?