<div>Konferencija ‘PR, Media & Sports Days‘ završena s fokusom na umjetnu inteligenciju i sport</div>

Konferencija ‘PR, Media & Sports Days‘ završena s fokusom na umjetnu inteligenciju i sport

Link na izvornu vijest

U treći dan konferencije gledatelje su uveli Hrvoje Jozak iz GNK Dinamo Zagreb i Ivan Ivković sa SportKluba panelom Analitika u modernom nogometu, koji je moderirao Ivan Tomić iz nogometnog magazina FourFourTwo.

Nakon panela uslijedila su izlaganja koja su na zanimljiv način povezala temu umjetne inteligencije sa sportom, a neka od njih bila su “Primjena novih tehnologija u sportu”, “Var sustav u nogometu” te “Korištenje informatičke tehnologije i analitike u sportskim medijima”.

Novost ovogodišnje konferencije bila je završna sekcija Poster prezentacije na kojoj su se izlagači dotakli tema, kao što su korištenje chatbotova, korištenje umjetne inteligencije u kriznom komuniciranju te primjena umjetne inteligencije u vizualnoj komunikaciji.

Da se konferencija “PR, Media & Sports Days” ističe po kreativnosti i digitalnoj inovativnosti najbolje se pokazalo na samom zatvaranju jer je zaključke konferencije pročitala umjetna inteligencija, ističu organizatori.

Tijekom protekla tri dana sudionici su mogli slušati inspirativna predavanja, konstruktivne panel rasprave i prezentacija koje su obogatile razumijevanje utjecaja umjetne inteligencije na područja komunikacije, sporta, medija i drugih znanstvenih disciplina.

Konferencija PR, Media & Sports Days pozicionirala se kao platforma koja čini znanje dostupnim svima, a prije svega studentima.

Na temelju izlaganja i panel rasprava Organizacijski odbor Konferencije utvrdio je ukupno sedam zaključaka, od kojih je prvi da se primjenom alata umjetne inteligencije u odnosima s javnošću može preciznije i lakše ciljati stratešku javnost i postići veću interaktivnost i pozornost medija, što sve skupa čini odnose s javnošću učinkovitijim.

Zaključeno je i kako je najveća prednost i revolucija u pripremama kampanja u odnosima s javnošću aplikacijska vrijednost alata umjetne inteligencije u prikupljanju i analiziranju golemoga broja podataka, zahvaljujući kojima se može individualizirati publiku i personalizirati sadržaj prema recipijentima.

Iako umjetna inteligencija može pridonijeti profesionalnim djelatnostima temeljenim na komunikaciji, istovremeno zahtijeva dodatno znanje i stručnost kako bi se pravilno razumjela i primijenila. Ovo je podsjetnik na važnost stalna usavršavanja i prilagodbe novim tehnološkim trendovima, navedeno je u zaključcima.

Osim što odnosi s javnošću zastupaju interese organizacije za koju rade, postoji i etička obveza služenja javnomu interesu. Dakle, kada je riječ o implementaciji umjetne inteligencije, zaključeno je kako je potrebno razmotriti način na koji se podatci prikupljaju i koriste jer kao i svaka druga tehnologija, ona sama po sebi nije ni dobra, ni loša, nego to ovisi o korisnicima koji je rabe.

Područja u kojima je najpotrebniji razvoj alata umjetne inteligencije su zasigurno područja tehničke produkcije sadržaja – tekst, video i fotografije. Svjesnost o potrebi i načinu primjene umjetne inteligencije je prisutna i preporuka je svima u svim strukama, ne samo u novinarstvu, da se nauče koristiti alatima umjetne inteligencije jer je ona, kako je zaključeno, već prisutna i postaje uvjet bez kojeg se neće moći.

S naglaskom na analitici baze podataka i korištenju alata temeljenih na umjetnoj inteligenciji, može se zaključiti da su nove tehnologije ne samo budućnost, već i neizostavan dio sadašnjosti sporta. Klubovi, sportaši i treneri koji usvajaju ove tehnologije imaju očiglednu prednost u optimizaciji performansi, razumijevanju protivnika i smanjenju rizika od ozljeda, zaključeno je na konferenciji.

Kako se dodaje, uspjeh u sportu zahtijeva integraciju analitike i umjetne inteligencije. Od strategija tijekom utakmica do prilagodbi treninga, umjetna inteligencija pruža ključne uvide koji često čine razliku između pobjede i poraza.

Na samome kraju predsjednik Organizacijskog odbora doc. dr. sc. Marijan Primorac zahvalio je svim sudionicima konferencije, posebno suorganizatorima Inland Norway University of Applied Sciences i Sveučilištu Sjever, članovima Organizacijskoga i Izvršnoga odbora, medijskim partnerima i sponzorima Podravki, Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, Hrvatskoj pošti Mostar i Ledi koji su još jednom prepoznali društvenu važnost ove konferencije i poduprli njezino održavanje.

Naposljetku predsjednik Organizacijskog odbora najavio je devetu konferenciju s radnim naslovom “Etika u odnosima s javnošću, medijima i sportu”.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?