Plenković: ‘Danas popodne razriješio sam ministra Banožića s dužnosti’

Plenković: ‘Danas popodne razriješio sam ministra Banožića s dužnosti’

Link na izvornu vijest

Premijer Andrej Plenković komentira prometnu nesreću u kojoj je jutros kod Privlake sudjelovao ministar obrane Mario Banožić. Na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji sudarili su se kombi i osobno vozilo. Vozač kombija (40) poginuo je, ministar je teško ozlijeđen te je iz vinkovačke bolnice prebačen u KBC Osijek. Predsjednik Vlade u Banskim dvorima u 15:30 obratit će se medijima. 

“Želim izraziti sućut obitelji gospodina Šarića koji je poginuo u ovoj prometnoj nesreći. “Izražavamo žaljenje i zabrinutost za zdravstveno stanje ministra Banožića koji je u KBC Osijek s teškim tjelesnim ozljedama”, istaknuo je Plenković uvodno. 

“U ovim okolnostima, ja sam danas popodne razriješio ministra Marija Banožića dužnosti ministra obrane te sam ovlastio državnoga tajnika, gospodina Zdravka Jakopa, da obavlja sve poslove kako bi Ministarstvo obrane funkcioniralo na najkvalitetniji mogući način”, naveo je potom.

“Drugih informacija nemamo, želimo oporavak ministru Banožiću i još jednom izražavamo žaljenje”, kazao je premijer Plenković.

“Štićene osobe druge kategorije imaju takav režim osiguranja da mogu same voziti svoje osobno vozilo ako žele. On je vozio svoje osobno vozilo, bio je bez osiguranja, išao je u privatnu situaciju, ne na ništa službeno”, dodao je te istaknuo: “Ovo je bila situacija u kojoj je on sam vozio svoj auto”.

Poginuli vozač je 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece. Njegovi prijatelji u šoku su ispričali kako je bio vrijedan čovjek, koji je najviše volio upravo svoje dvije kćeri. Dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe rekao je Banožić ne sjeća da je doživio prometnu nesreću, to je u ovim slučajevima uobičajeno. Ministar ima ozljede glave, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta, no prioritet liječnika je ozljeda glave. Ravnatelj vinkovačke bolnice potvrdio je kako Banožić, između ostalog ima i nagnječenje mozga. 

Objava Plenković: ‘Danas popodne razriješio sam ministra Banožića s dužnosti’ pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?