Skup potpore Palestincima u Sarajevu: Uz uzvike “Tekbir” i “Allahu ekber” šetali gradom

Skup potpore Palestincima u Sarajevu: Uz uzvike “Tekbir” i “Allahu ekber” šetali gradom

Link na izvornu vijest

Nekoliko tisuća sudionika okupilo se u nedjelju u Sarajevu na skupu potpore Palestincima koji je posredstvom društvenih mreža organizirala neformalna skupina “Nezavisni skup omladine u BiH”.

“Iza nas nema nikakve organizacije. Ne morate biti musliman da biste suosjećali s narodom Gaze”, izjavio je novinarima mladić koji je među organizatorima, a predstavio se kao Jusuf El Sharkawi.

Prosvjednici su se okupili na Baščaršiji i zatimi u koloni uz uzvike “Tekbir” i “Allahu ekber” prošli pješačkom zonom kroz stari dio grada do centra.

Pri tom su noseći palestinske te zastave BiH kao i bivše Republike BiH pozivali na “zaustavljanje genocida”, “oslobađanje Palestine” i prestanak izraelskih napada na Gazu koji su uslijedili nakon terorističkih napada Hamasa 7. listopada u kojima je ubijeno 1200 osoba, pretežito civila među kojima je bio i veliki broj starih, žena i djece.

Skup potpore Palestincima održan je u Sarajevu i 22. listopada i tada je privukao znatno veći broj ljudi. Na skupu u listopadu uz poruke potpore Palestincima bili su istaknuti i plakati s antisemitskim i protuizraelskim porukama, a osude zločina Hamasa su, kao i ovog puta, izostale zbog čega je tada reagirala veleposlanica Izraela u BiH Galit Peleg.

“Ako podupirete Palestince zašto ne osudite Hamas”, pitanje je koje je u objavi na društvenim mrežama prosvjednicima u Sarajevu uputila Peleg.

Skup potpore Palestincima u Sarajevu: Uz uzvike “Tekbir” i “Allahu ekber” šetali gradom

Post Skup potpore Palestincima u Sarajevu: Uz uzvike “Tekbir” i “Allahu ekber” šetali gradom je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?