Detaljne kontrole autobusa i putničkih vozila: Pripazite što unosite u BiH!

Detaljne kontrole autobusa i putničkih vozila: Pripazite što unosite u BiH!

Link na izvornu vijest

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom pojačane kontrole putničkog prometa na Graničnom prijelazu Gradiška oduzeli su raznu robu čija je ukupna vrijednost procijenjena na više od 10.000 KM.

U razdoblju pred kraj godine, kada predstoji pojačan dolazak građana Bosne i Hercegovine iz inozemstva, kaoi pojačan ulazak stranaca u BiH, carinski službenici Uprave za neizravno oporezivanje provodit će detaljne kontrole autobusa i putničkih motornih vozila koja ulaze u carinsko područje BiH.

Tako su već na Graničnom prelazu Gradiška provodeći pojačane kontrole putničkog prometa carinski službenici otkrili i oduzeli veću količinu neprijavljene robe. Detaljnom kontrolom autobusa koji je prometovao na relaciji Dortmund-Neum, pronašli su i privremeno oduzeli: mobilni telefon“XIAOMI 13 T Pro 512 GB“, monitor „MSI optiks G24DGP“, televizor „FIRE 40“HD Smart, 36 pari obuće (različite robne marke i veličina), ženske torbe (različite robne marke), sunčane naočale i sl. Procjenjena vrijednost oduzete robe iznosi 7.500 KM.

Nadalje, detaljnim pregledom drugog autobusa otkriveno je neprijavljenih 14 cilindara za teretna vozila u vrijednost oko 3.000,00 KM.

Nastavljajući aktivnosti na otkrivanju neprijavljene robe, carinski službenici na graničnom prijelazu Gradiška izvršili su pregled putničkog vozila i otkrili veću količinu parfema. Parfemi su bili različitih amabalža u količini od 97 komada, kao i 147 komada testera. Također, pri kontroli autobusa pronađena je i privremeno oduzeta neprijavljena roba, a radilo se o dijelovima kočionog sustava motornog vozila “Toyota“.

Iz UNO BiH podjećaju sve građane kako prilikom ulaska u carinsko područje BiH sa sobom mogu unijeti stvari u osobnoj prtljazi u vrijednosti do 600 KM bez plaćanja uvoznih trošarina. Sve što prelazi spomenutu vrijednost mora biti prijavljeno carinskoj službi za uvozno carinjenje.

Detaljnije kontrole puntika u autobusima i u putničkim motornim vozilima bit će nastavljene do kraja 2023. godine – priopćemo je.

The post Detaljne kontrole autobusa i putničkih vozila: Pripazite što unosite u BiH! appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?