Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock nije podržala pozive na prekid vatre u Gazi

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock nije podržala pozive na prekid vatre u Gazi

Link na izvornu vijest

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock nije podržala pozive na prekid vatre u Gazi te je zatražila od onih koji su pozvali na prekid vatre da odgovore na pitanje kako Izrael može garantirati svoju sigurnost. “Potpuno razumijem emocionalne pozive na prekid vatre u ovoj strašnoj situaciji u kojoj nedužna djeca i ljudi ne samo da užasno pate nego i umiru. Ali takvi apeli nisu dovoljni da pomognu ljudima da uistinu garantiraju sigurnost i mir. Oni koji to traže moraju odgovoriti i na pitanja poput toga koliko zahtjevan prekid vatre može garantirati sigurnost Izraela u ovoj strašnoj situaciji”, poručila je Baerbock, u izjavi novinarima prije sastanka ministara vanjskih poslova Europske unije (EU) u Bruxellesu.

Skrećući pažnju na situaciju u kojoj se nalaze zarobljenici koje drži Hamas, Baerbock je dodala: “Što će se dogoditi s tim taocima i tko će stvarno pregovarati o tome u situaciji u kojoj pregovori vjerojatno neće spasiti ljudske živote?” Navodeći kako postoji potreba za pouzdanim humanitarnim prekidima vatre, šefica njemačke diplomacije je dodala: “Postoji potreba za pouzdanim prekidima vatre koji nisu samo privremeni nego i regionalni. Trebaju nam pauze na kojima zapravo možemo doprijeti do djece koja bespomoćno sjede u ruševinama svojih domova u Gazi jer su njihove obitelji zarobljene ispod ruševina.”

 

The post Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock nije podržala pozive na prekid vatre u Gazi first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?