U ovom bh. gradu obrt će se moći besplatno registrirati za 24 sata

U ovom bh. gradu obrt će se moći besplatno registrirati za 24 sata

Link na izvornu vijest

Općina Travnik predstavila je projekt kojim namjerava pojednostaviti i modernizirati proces osnivanja obrta.

Putem jednostavne platforme koja će omogućiti elektronsko podnošenje zahtjeva i praćenja procesa obrade uvelike će se olakšati rad lokalne uprave te omogućiti potencijalnim poduzetnicima lakši pristup tržištu.

Naime, općina Travnik ima namjeru kroz realizaciju navedenog projekta ostvariti svoju viziju digitalno naprednog grada koji pruža potrebnu podršku i poticaje za razvoj poduzetništva te stvaranje održivog i prosperitetnog okruženja za sve svoje stanovnike, priopćili su iz navedene općine.

Na nedavnoj sjednici, u ovoj općini ukinute su takse na osnivanje obrta, kako bi se osigurala pravna valjanost i provedivost.

Građani Travnika će tako imati mogućnost besplatno registrirati obrt digitalnim putem, čime se otvaraju brojne mogućnosti za ubrzani lokalni ekonomski razvoj.

Ovaj koncept zahvaljujući kojeg će Travnik postati prvi “Digital Free Tax City” u Bosni i Hercegovini bit će javno dostupan od 15. studenoga.

Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić je kazao da će ova inicijativa značajno pojednostaviti proces registracije obrta, uštedjeti vrijeme i sredstva, te potaknuti novi poslovni entuzijazam među građanima, kao i da se očekuje povećanje broja registriranih obrta i rasta zapošljavanja.

Vjerujem da će “DTC” postati model i za druge gradove, te da će potaknuti inovacije i rast u našoj državi. Sretan sam što sam danas ovdje da podržim ovaj značajan korak prema digitalnoj transformaciji Travnika, jer Travnik zaslužuje da digitalna revolucija krene upravo iz njega, poručio je Hadžić koji je također istaknuo da će se potpuno besplatno rješenje o registraciji dobiti za 24 sata.

Objava U ovom bh. gradu obrt će se moći besplatno registrirati za 24 sata pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?