Zelenski upozorio na treći svjetski rat: “Na Balkanu Putin već trenira ljude koji će izazvati sukob”

Zelenski upozorio na treći svjetski rat: “Na Balkanu Putin već trenira ljude koji će izazvati sukob”

Link na izvornu vijest

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija već poduzima korake na Balkanu kako bi izazvala novi sukob.

Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine, izjavio je u najnovijem intervjuu kako su ga najmanje pet puta pokušali ubiti po naređenju Vladimira Putina.

Ukrajinski predsjednik opisao je kako je Kijev dobivao obavještajne podatke svaki put kada je ruski predsjednik kovao zavjeru da ga pronađu i ubiju. Prijetnju ubojstvima usporedio je s COVID-om.

“Prvi je put bilo zanimljivo, ne znate što bi i sve izgleda zastrašujuće, a poslije je to samo još jedna informacija obavještajne službe da je još jedna grupa iz Rusije došla u Ukrajinu da me pokušaju ubiti”, rekao je Zelenski u razgovoru s novinarima The Suna i Fox Newsa.

Ukrajinski predsjednik također je optužio Kremlj da pomaže Hamasu u napadima na Izrael, a upozorio je i da bi ukrajinsko-ruski sukob mogao prerasti u treći svjetski rat.

Zelenski je optužio Kremlj za raspirivanje problema na Balkanu gdje već, kaže, poduzimaju neke korake.

“Mislimo da se sada već pripremaju za nove poteze na Balkanu. Mislimo da čak možda već i treniraju neke ljude. Njihova je ideja započeti novi sukob, ali da u njemu ne sudjeluju”, smatra Zelenski.

Zbog rata između Izraela i Hamasa pozornost svjetske javnosti skrenula je s rata u Ukrajini. Zelenski je pozvao zapadne čelnike da financiraju pomoć i oružje za Ukrajinu.

“Iz nekog razloga ljudi to tretiraju kao film i očekuju da neće biti dugih pauza u događajima, da će se slika pred njihovim očima uvijek mijenjati, da će svaki dan biti nekih iznenađenja. Ali za nas, za naše ratnike, ovo nije film. To su naši životi. I neće biti gotovo tako brzo kako bismo željeli, ali nemamo pravo odustati i nećemo”, poručio je ukrajinski predsjednik.

Objava Zelenski upozorio na treći svjetski rat: “Na Balkanu Putin već trenira ljude koji će izazvati sukob” pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?