Neobični plodovi iz hercegovačkih vrtova

Za većinu proizvođača, bili oni profesionalci ili amateri, jesen je dio godine kojem se svi raduju jer ubiru plodove svog rada. U tom periodu uživamo u šarenilu boja, berbi plodova voća i povrća, pripremi zimnice, ali i obilazeći susjede hvaleći se neobičnim ili izrazito krupnim plodovima.

Mali, veliki, duguljasti ili okrugli plodovi voća i povrća, postali su nezaobilazni u svakodnevnoj prehrani. Svake godine netko nas iznenadi neobičnim plodovima koje je uzgojio u svom vrtu. Navikli smo da voće i povrće uvijek dolazi u nekom određenom obliku, karakterističnom za određenu vrstu. Primjerice, banana je uvijek duguljasta, jabuka okrugla, trešnje uvijek dolaze u paru, mrkva je najčešće izduljena i sl. No ponekad priroda odluči prekršiti vlastita pravila i ponuditi neobične plodove.

Većina vrtlara cijele godine marljivo radi u svojim vrtovima, nastojeći proizvesti što bolje i kvalitetnije plodove. U takvoj proizvodnji posebno je bitno odabrati kvalitetan i zdravstveno ispravan sjemenski i sadni materijala, te poštivati sve agrotehničke mjere.

Još stignete posaditi lukovice cvijeća. Ne propustite ponudu u Sjemenarna agrocentrima.

Uz vašu želju za vrtlarenjem i proizvodnjom vlastitih plodova voća i povrća, a uz sjemenski i sadni materijal iz Sjemenarna agrocentara, rezultat neće izostati.

Tako je bilo i ove godine u kojoj su Sjemenarnini vjerni kupci slali fotografije iz svojih vrtova sa nesvakidašnjim plodovima. U fotogaleriji pogledajte plodove neobičnog izgleda ili iznimno velike težine koji su proizvedeni na hercegovačkim oranicama – krumpir, tikve, krastavac, crnu mrkvu, bijeli kukuruz, patlidžan i još mnogo neobičnih i nesvakidašnjih plodova.

Bilo da ste vrtlar, mali poljoprivredni proizvođač ili hobist, i vi možete proizvesti svoje voće i povrće.

Povedite računa o edukaciji, zatražite savjete o načinu sadnje, istražite kada je najbolje vrijeme za sadnju pojedinih kultura, kako se biraju odgovarajući pripravci za zaštitu. Za podršku proizvodnji nemojte se ustručavati zatražiti savjet Sjemenarnine Agro Podrške na broju 063/700-700. Zasigurno ćete, ako već niste, kada tomu dođe vrijeme s ponosom ubrati plodove koje su rezultat uzgoja s ljubavlju i uživati u svakom zalogaju.

Provjeri ponudu klikom na footgrafiju…

S neobičnim i nesvakidašnjim plodovima obradujte sebe, svoje najmilije, ali i susjede. Trud se isplati, zašto ne pokušati?

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?