Izmjene Izbornog zakona krajem veljače?

Izmjene Izbornog zakona krajem veljače?

Link na izvornu vijest

Lideri SNSD-a, Trojke i HDZ-a održali su u četvrtak sastanak u Laktašima na kojem se razgovaralo i o izmjenama Izbornog zakona.

Кad postoji volja, postoji i način da od naroda izabrani lideri razgovaraju i odlučuju. Današnji sastanak s partnerima iz vlasti sa razine BiH je bio konstruktivan, što nas dovodi u poziciju da dogovor o Izbornom zakonu finaliziramo tijekom veljače, napisao je Milorad Dodik, lider SNSD-a, na društvenoj mreži X, nakon sastanka.

Prema onome što je naveo, Elmedin Konaković, Nermin Nikšić, Edin Forto, Dragan Čović i domaćin Milorad Dodik postigli su određenu suglasnost oko pitanja tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH.

Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na europskom putu BiH. Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tijekom veljače. Politički lideri obvezali su se nastaviti konstruktivne partnerske razgovore s ciljem postizanja dogovora u navedenom roku, navodi se u priopćenju SNSD-a.

Ono što je zanimljivo, lideri nisu razgovarali samo o izmjenama Izbornog zakona nego i drugim pitanjima koji muče koaliciju na državnoj razini. Navodno je bilo riječi i o SIP-u, povećanju proračuna, europskim zakonima, ali osim da je postignuta visoka suglasnost lidera – drugih detalja nema, piše Bljesak.info.

Naravno, bilo je pitanja i o kojima nije bilo nikakve suglasnosti, a primjer je Ustavni sud BiH, kao i apelacijsko vijeće Suda BiH gdje se bitka vodi oko sjedišta ovog suda. Idućih dana bi pak trebalo biti jasnije što su lideri konkretno dogovorili i hoće li se tog dogovora držati.

Objava Izmjene Izbornog zakona krajem veljače? pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?