Nesuđeni hrvatski reprezentativac i rekordni četvrti put američki nogometaš godine

Nesuđeni hrvatski reprezentativac i rekordni četvrti put američki nogometaš godine

Link na izvornu vijest

Pulišić je nagradu za najboljeg nogometaša godine u SAD-u dobio četvrti put, nakon 2017., 2019. i 2021. godine, te se izjednačio s rekorderom Landonom Donovanom koji je tu nagradu dobio 2003., 2004., 2009. i 2010. godine.

Dobio je 53 posto glasova, ispred Yunusa Muse koji je imao 21.5 posto i Ricarda Pepija s 12.9 posto glasova. Pulišić je lani zabio šest golova za reprezentaciju i imao tri asistencije. U prvom dijelu prošle sezone postigao je šest golova u Serie A za Milan, uključujući i jedan u Ligi prvaka. 20-godišnji igrač Wolfsburga Kevin Paredes nominiran je za najboljeg mladog igrača SAD-a. Odigrao je osam utakmica za igrače do 20 godina, debitirao je za A momčad u rujnu protiv Omana i postao sve češća zamjena i povremeni starter u Bundesligi. Paredes je dobio 59 posto glasova, Benjamin Kremaski 12 posto, a Gianluca Busio 10,8 posto.

U glasovanju su sudjelovali američki treneri i nogometaši koji su radili 2023. godine, čelnici Američkog nogometnog saveza i sportskog vijeća, treneri klubova profesionalnih liga i sportski direktori, predstavnici medija i bivši nogometaši.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?