Nakon požara u širokobriješkoj Gimnaziji: Dežurni tužitelj naredio izuzimanje videonadzora

Nakon požara u širokobriješkoj Gimnaziji: Dežurni tužitelj naredio izuzimanje videonadzora

Link na izvornu vijest

Nakon požara koji je sinoć u 18.30 sati buknuo u zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, a uslijed kojeg je pričinjena velika materijalna šteta, nastava je privremeno obustavljena. Učenici ove škole, njih više od 400, kao i 550 učenika Srednje strukovne škole, koji nastavu pohađaju u tom objektu, nastavu će od četvrtka imati u Prvoj i u Drugoj osnovnoj školi.

Radi lakše organizacije, kako je to izjavila resorna ministrica, Daniela Perić, nastava za srednjoškolce će biti organizirana u drugoj smjeni.

Velika šteta

Razmjere štete još se utvrđuju, a iz Gradske uprave Široki Brijeg su naveli da je prioritet izmjena djela krovne konstrukcije te otvora.

Iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo su naveli da je poplavljen veliki broj učionica uključujući i zbornicu, te informatički kabinet, dok su zaposlenici, volonteri i učenici uspjeli spasiti dnevnike i svu arhivu.

Uzrok požara, koji je izbio u potkrovlju zgrade, a uslijed čega se dio stropa urušio na u hodnik na zadnjem katu još nije poznat.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije danas je zajedno sa ovlaštenim službenim osobama PU Široki Brijeg i inspektoricom protupožarne zaštite MUP-a ZHŽ izvršio očevid na licu mjesta.

Vršit će se vještačenja

– Po nalogu tužitelja izvršit će se potrebna vještačenja, izuzimanje videonadzora kao i druge potrebne istražne radnje kako bi se točno utvrdio uzrok nastanka požara – kazala nam je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Tužiteljstva ZHŽ.

Podsjetimo, požar su satima gasili pripadnici Vatrogasne jedinice Široki Brijeg, zajedno s vatrogascima iz Gruda i iz Posušja te DVD-a Kočerin. Uslijed intervencije, jedan vatrogasac je zadobio lakše tjelesne ozljede.

The post Nakon požara u širokobriješkoj Gimnaziji: Dežurni tužitelj naredio izuzimanje videonadzora first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?