Cvijanović: U moru izrečenih Schmidtovih gluposti, ovo je ipak prvorazredna

Cvijanović: U moru izrečenih Schmidtovih gluposti, ovo je ipak prvorazredna

Link na izvornu vijest

– Suočeni s morem gluposti koje je Nijemac izrekao, ovo je ipak prvorazredna – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da se Schmidt u BiH ponaša kao dežurno smetalo i osoba koja otvoreno opstruira dogovore demokratski izabranih predstavnika naroda.

– Njegov cilj nije uređena, već politička nestabilna BiH, u kojoj će moći da lovi u mutnome i tako pravda svoje nelegalno prisustvo i basnoslovnu platu o kojoj bi u Njemačkoj mogao samo da sanja – naglasila je Cvijanović, prenosi srna.

Zbog toga, dodala je ona, sada izmišlja izjave o lojalnosti i slične besmislice koje nemaju nikakvu ulogu, osim da dižu političku temperaturu i dodatno kompliciraju odnose u BiH.

– On nije u poziciji da postavlja crvene linije niti da se miješa u političke procese u BiH, jer je to posao domaćih institucija i demokratski izabranih lidera, a ne njegov, niti bilo kojeg stranca – rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Schmidt nije glasnogovornik EU ni predstavnik institucija EU niti ima bilo kakvu ulogu u procesu europskih integracija.

– Najveći doprinos europskom putu, a i stabilnosti i napretku, Schmidt će dati onog trenutka kada spakuje kofere i zauvijek ode iz BiH – rekla je Cvijanovićeva.

Schmidt je rekao da, ako u ožujku budu otvoreni pregovori BiH s EU, onda oni moraju biti povezani s izjavom Dodika o lojalnosti BiH.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?