Posušje: Miro Gavran predstavlja svoju knjigu „Portret duše”

Posušje: Miro Gavran predstavlja svoju knjigu „Portret duše”

Link na izvornu vijest

Predstavljanje knjige „Portret duše“ autora Mire Gavrana bit će u srijedu 7. veljače u Posušju u kinodvorani s početkom u 18 sati.

Organizator predstavljanja u Posušju je Matica hrvatska – ogranak Posušje čiji je Miro Gavran krovni predsjednik.

O knjizi će govoriti Ivan Šimić i autor knjige Miro Gavran, dok će u glazbnom dijelu programa nastupiti Jelena Čamber.

U dirljivom romanu „Portret duše“ Miro Gavran govori nam o životima sedam žena. U njihovim pričama, iznesenim u različitim književnim i neknjiževnim vrstama (pripovijest, memoari, filmski scenarij, ratna reportaža itd.), važno mjesto zauzima slikar Benjamin, portretist čiji zanatski i prije svega intimni razvoj pratimo od njegova rođenja.

Promišljenom i neobičnom strukturom u romanu „Portret duše“ autor gradi čvrstu i zanimljivu fabulu, u kojoj svjedočimo dojmljivim prekretnicama u životima njegovih ranjivih junaka dok s lakoćom prolazimo kroz šest desetljeća života u Hrvatskoj, od 1960. do 2020. godine.

Portret duše jedanaesti je roman jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika, Mire Gavrana.

Miro Gavran (1961.) najprevođeniji je i u kazalištu najizvođeniji hrvatski književnik. Djela su mu prevedena na 42 jezika, imao je više od 400 kazališnih premijera na svim kontinentima, koje su imale više od 4 milijuna gledatelja. Knjige su mu imale više od 250 izdanja na hrvatskom i u prijevodima. Otisnute su u milijun primjeraka. Za odrasle je do sada napisao deset romana: „Zaboravljeni sin“, „Kako smo lomili noge“, „Klara“, „Margita“, „Judita“, „Krstitelj“, „Poncije Pilat“, „Jedini svjedok ljepote“, „Kafkin prijatelj“, „Nekoliko ptica i jedno nebo“, dvije zbirke priča: „Mali neobični ljudi“ i „Priče o samoći“, te dvije knjige poezije: „Pjesme“ i „Obrana Jeruzalema“. „Portret duše“ njegov je jedanaesti roman.

Radioposusje.ba

Objava Posušje: Miro Gavran predstavlja svoju knjigu „Portret duše” pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?