HAMAS OBJAVIO DA SU UBILI JOŠ DESET IZRAELSKIH VOJNIKA U KHAN YOUNISU

HAMAS OBJAVIO DA SU UBILI JOŠ DESET IZRAELSKIH VOJNIKA U KHAN YOUNISU

Link na izvornu vijest

HAMAS OBJAVIO DA SU UBILI JOŠ DESET IZRAELSKIH VOJNIKA U KHAN YOUNISU

Oružano krilo Hamasa, brigade Qassam, saopštilo je da su izraelske vojnike iz neposredne blizine ubili njihovi borci u oblasti Abasan Al-Kabira na istoku Kan Younisa.

Izraelska vojska još nije komentarisala ovu izjavu.

Izraelske snage nastavljaju s napadima na Pojas Gaze u kojima je od 7. oktobra ubijeno najmanje 28.340 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a 67.984 je ranjeno, javlja Anadolija.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, zbog izraelske ofanzive je 85 posto stanovništva Pojasa Gaze interno raseljeno i suočeno s akutnom nestašicom hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno.​​

(E.F. / AA)

The post HAMAS OBJAVIO DA SU UBILI JOŠ DESET IZRAELSKIH VOJNIKA U KHAN YOUNISU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?