Posušje: Predstavljen USAID projekt „Diaspora Invest „ kroz koji tvrtke povezane s dijasporom mogu dobiti bespovratna sredstva

Posušje: Predstavljen USAID projekt „Diaspora Invest „ kroz koji tvrtke povezane s dijasporom mogu dobiti bespovratna sredstva

Link na izvornu vijest

USAID projekt “Diaspora Invest” u suradnji sa Općinom Posušje organizirao je info-sesiju u okviru koje je predstavljen Lokalni investicijski fond, nastao povezivanjem sredstava naše lokalne zajednice i USAID-ovog fonda.

Zainteresiranim predstavnicima tvrtki Lokalni investicijski fond su predstavili Nela Palmer ispred USAID-a i Armin Alijagić, predsjednik udruge Naša perspektiva koja je glavni lokalni partner na USAID projektu „Diaspora Invest“.

„Prezentirali smo grant poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kojeg smo raspisali u suradnji s Općinom Posušje. Grant poziv dodjeljuje potporu tvrtkama koje nisu starije od tri godine, koje su registrirane kao d.o.o. ili d.d. i koje imaju određenu poveznicu s dijasporom. Sredstva se dodjeljuju za nabavku nove opreme te alata i strojeva i dodjeljuje se u odnosu 1:1“, kazao je o projektu za naš radio Armin Alijagić.

Predstavnici tvrtki iskazali su interes za projekt i zadovoljstvo održanom info-sesijom na kojoj su pobliže upoznati s mogućnostima i načinom apliciranja za sredstva koja bi pomogla razvoju njihovih tvrtki.

Ova suradnja je potvrda transparentnog i odgovornog upravljanja sredstvima za našu zajednicu, a istovremeno je i prvi primjer dobre prakse fokusa prema investicijama povezanim sa našom dijasporom. U okviru ovog Poziva podržavaju se sljedeći zajednički ciljevi:

– povećanje izravnih ulaganja dijaspore

– otvaranje novih radnih mjesta

– rast poslovanja (povećanje prodaje i/ili izvoza)

– uvođenje novih proizvoda i usluga na domaća i međunarodna tržišta

Lokalni fond će sufinancirati kompanije koje nisu starije od 3 godine (d.o.o., d.d.), koje imaju dokazivu poslovnu vezu (suvlasništvo ili drugi vidovi poslovnog partnerstva) s našom dijasporom (uključujući i Republiku Hrvatsku) ili ljudima koji su se vratili u našu zemlju u posljednjih 5 godina. Aplikaciji možete pristupiti na grant.diasporainvest.ba , a poziv ostaje otvoren tijekom cijele godine.





Objava Posušje: Predstavljen USAID projekt „Diaspora Invest „ kroz koji tvrtke povezane s dijasporom mogu dobiti bespovratna sredstva pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?