Hloverka Novak Srzić: Hrvati u BiH trebaju voditi svoju autonomnu politiku

Hloverka Novak Srzić: Hrvati u BiH trebaju voditi svoju autonomnu politiku

Link na izvornu vijest

„Milanović se dodvoravao Hrvatima u BiH štancajući odlikovanja HVO-u. Malo se radilo, a puno se odličja davalo“, kazala je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne nekadašnja urednica i direktorica programa HRT-a Hloverka Novak Srzić.

Na pitanje je li hrvatski predsjednik za razliku od svojih prethodnika prepoznao ulogu HVO-a u Domovinskom ratu i ispravio nepravdu, pojasnila je kako Milanović to nije radio iz svojih dubinskih uvjerenja nego za promidžbu. „To je urađeno kako bi sada, uz ovaj veliki lijevi pokret pridobio i ovo malo desno što može.“

Istaknula je kako se predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović jako dobro nosi i s Pantovčakom i s Banskim dvorima. „To pokazuju uspjesi koji su se dogodili oko otvaranja pregovora BiH s EU. Imao je dobre diplomatske odnose i s Milanovićem i Plenkovićem te su bili od pomoći u smislu brige za Hrvate u BiH“, kazala je Novak Srzić.

Smatra kako će HDZ osvojiti sva tri mandata u XI. izbornoj jedinici. „Zvonko Milas je odličan izbor za nositelja. On živi vaše probleme“, kazala je Novak Srzić i dodala kako ljevica nema svoje kandidate u ovoj izbornoj jedinici jer zna da nitko u BiH neće glasovati za takvu ljevicu.

Rekla je kako se u Hrvatskoj dogodila politička bomba ne samo zato što se Milanović kandidirao za premijera nego zato jer je on predsjednik države te da je postupio protuustavno. „Izbori će biti srijedom, a u BiH je radni dan. On je ‘grunuo fajterski’ – neki to i vole, ali za Hrvatsku to je opasna situacija. Hrvati koji vole svoju zemlju i koji su glasali za Milanovića su povrijeđeni.“
Dodala je kako dan izbora pokazuje njegov odnos prema Hrvatima u BiH i dijaspori jer je radni dan i ne mogu glasovati. Smatra kako bi u Milanovićevu Vladu nacionalnog spasa mogao ići Most, ali ne i Domovinski pokret.

Kazala je kako bi Hrvati u BiH trebali voditi autonomnu politiku gdje će gledati više svoje interese. „Živite specifičnu državu, vrlo je teško ovdje, pogotovo s Izbornim zakonom“, naglasila je i dodala kako procesi idu na bolje posebno s otvaranjem pristupnih pregovora s EU. „Za vas to puno znači u ekonomskom, ali i političkom smislu. S obzirom na strukturu vaše države, to je jedan dug i mukotrpan posao, ali ja se nadam da ćete na kraju izaći kao pobjednici“, poručila je Novak Srzić.

Više o svemu u videu emisije Kompas.

Objava Hloverka Novak Srzić: Hrvati u BiH trebaju voditi svoju autonomnu politiku pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?