Vraćaju se zima, minusi, kiša i snijeg – evo dokad će trajati

Vraćaju se zima, minusi, kiša i snijeg – evo dokad će trajati

Link na izvornu vijest

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za naredna dva tjedna, za period do 29. travnja ove godine.

Kako navode, nakon dužeg razdoblja sa natprosječnim temperaturama zraka i nadmašenih apsolutnih maksimuma za travanj, stiže nam osjetnija promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Porast naoblake, kiša, pljuskovi i pad temperature zraka u popodnevnim satima u utorak prvo će zahvatiti sjeverna i sjeverozapadna, a do kraja dana proširiti se i na ostala područja naše zemlje. Na planinama kiša će postupno prelaziti u susnježicu.

Nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom prevladavat će do kraja tjedna. Temperatura zraka biće ispod prosjeka za ovo doba godine. U višim područjima izvjestan je i mraz.

Minimalne temperature zraka varirat će između 0°C i 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 10°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 2°C i 8°C, na jugu zemlje do 15°C. Minimalne očekivane temperature u pretplaninskim područjima oko – 4°C.

U ponedjeljak (22.04.) u centralnim područjima zemlje zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom. Od utorka (23.04.) prema raspoloživim sinoptičkim materijalima prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. U jutarnjim satima u višim područjima moguć je i dalje slab mraz a maksimalne dnevne temperature bit će u porastu. Jutarnja temperatura uglavnom između 1°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 8°C do 14°C, u Hercegovini do 18°C.

The post Vraćaju se zima, minusi, kiša i snijeg – evo dokad će trajati first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?