<div>Dragan Čović: " title="
Dragan Čović: "Politička nadmudrivanja da ostanu u drugom planu, okrenimo se ekonomiji"
" decoding="async" />

Dragan Čović: “Politička nadmudrivanja da ostanu u drugom planu, okrenimo se ekonomiji”

Link na izvornu vijest

Čović je, također, posjetio brojne domaće izlagače na Sajmu, a kako je za „Avaz“ kazao ovo je jedan od najuspješnijih Sajmova u zadnjih 15-tak godina i po strukturi gostiju, odnosno, izlagača, ali i povezanosti te brojnih konferencija koje se organiziraju, a kakva je bila i ova na kojoj su stručnjaci iz Republike Hrvatske prezentirali svoja iskustva i govorili o benefitima ulaska svoje države u Europsku uniju.

– To je potpuno nova dimenzija našeg približavanja Europskoj uniji, što sve trebamo uraditi, da bi mi iskoristili upravo ono što je Hrvatska uradila za pet godina,a da mi koliko možemo to skratimo, jer vidjeli ste koliko su naši susjedi u tom procesu. Znači, Srbija je 10 godina u tom procesu, Crna Gora 12, Sjeverna Makedonija 15 godina. Bosna i Hercegovina sa svim svojim iskušenjima i nesavršenostima u organizaciji mora težište s političkog prebaciti na ekonomsko, obrazovno da se možemo uhvatiti u koštac s izazovima i da osnova bude ekonomija, znanje i naša integracija, digitalizacija, a politička nadmudrivanja da ostanu u drugom planu, da jedno s drugim nikako ne stavljamo u isti vremenski okvir kada radimo. Jer, bojim se da ćemo onda imati ono stalno iskustvo svaka tri mjeseca neka kriza -rekao nam je Čović.

Podvukao je da nikakvim više izazovima visoki predstavnik ili bilo koji drugi predstavnik međunarodne zajednice ne smije ugroziti te procese i “da sami donosimo odluke”

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?