Hercegovina bogatija za 12 dobrovoljnih vatrogasaca i jednu vatrogaskinju

Hercegovina bogatija za 12 dobrovoljnih vatrogasaca i jednu vatrogaskinju

Link na izvornu vijest

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama je održano polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca. Ispit je položilo ukupno 13 dobrovoljnih vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava u Županiji Zapadnohercegovačkoj (DVD Kočerin, DVD Mokro, DVD Trebižat, DVD Jare, DVD Tihaljina i DVD Rakitno) koji su od 10. do 12. travnja prošli obuku u prostorijama JVP-a Čapljina te DVD-a Gorica koji su stavili na raspolaganje vatrogasno vozilo i opremu za polaganje praktičnog dijela ispita.

Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca Ispit je položila i jedna vatrogaskinja, prva u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a pripadnica je DVD-a Jare. Na kraju ispita dobrovoljne vatrogasce su pozdravili i čestitali im voditelji obuke Mate Jurković (JVP Čapljina) i Dalibor Rezić (JVP Široki Brijeg), koji su pomogli u provedbi praktičnog dijela ispita, te članovi Povjerenstva za polaganje ispita za vatrogasca. Polaganje ispita za dobrovoljnog vatrogasca održano je pred Povjerenstvom za polaganje stručnog ispita za profesionalne i dobrovoljne vatrogasce u sastavu: Silvio Ostojić predsjednik i članovi: Mladen Bošnjak, Jadranka Karačić, Svemirko Mikulić i Srećko Vukojević.

Do sada je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u studenome 2023. godine i u travnju ove godine ispit položilo 35 dobrovoljnih vatrogasaca. Temeljem Ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji koje je Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke sklopila s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (2017. – 2023.) ispit za profesionalnog vatrogasca položilo je 20 vatrogasaca, a ispit za dobrovoljnog vatrogasca položilo je 12 vatrogasaca.

The post Hercegovina bogatija za 12 dobrovoljnih vatrogasaca i jednu vatrogaskinju first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?