U Njemačkoj uhićena dva Rusa. Planirali su sabotažu vojnih objekata

U Njemačkoj uhićena dva Rusa. Planirali su sabotažu vojnih objekata

Link na izvornu vijest

Vlasti su pretražile domove i radna mjesta dvojice osumnjičenih, koje se optužuje da rade za stranu tajnu službu, stoji u priopćenju ureda tužitelja.

Jedan od osumnjičenih, identificiran kao Dieter S., od listopada 2023. raspravlja o mogućim urotama s osobom povezanom s ruskom tajnom službom, ističe se u priopćenju. Dieter S. je pripremao bombaške napade i podmetanje požara u vojnim objektima, uključujući one kojima upravljaju američke snage, dodaje se u priopćenju.

Prema časopisu Spiegel, jedan od objekata je vojna baza Grafenwoehr u južnoj saveznoj pokrajini Bavarskoj, gdje se ukrajinske vojnike obučava kako bi znali upravljati američkim tenkovima Abrams. Rusko veleposlanstvo u Berlinu nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentarom.

“Namjera postupaka je bila potkopati vojnu podršku koju Njemačka pruža Ukrajini protiv ruske vojne agresije”, stoji u priopćenju njemačkih tužitelja.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?