Komesar Brkić za Jabuka.tv: ŽZH je jedna od najsigurnijih županija u FBiH

Komesar Brkić za Jabuka.tv: ŽZH je jedna od najsigurnijih županija u FBiH

Link na izvornu vijest

Sigurnosno stanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj je više nego zadovoljavajuće. Vjerujem da smo jedna od najsigurnijih županija u Federaciji, što potvrđuje izvješće Uprave policije, kazao je u razgovoru za Jabuka.tv policijski komesar MUP-a ŽZH Ivan Brkić.

Imovinska kaznena djela poput razbojništva, krađe i teške krađe u ŽZH su svedena na minimum, ali je zato primjetno povećanje drugih kaznenih djela.

Smanjio se broj kaznenih djela protiv imovinskih delikata, ali je povećan broj kaznenih djela iz oblasti uživanja opojnih droga, kao i  oblasti cyber kriminaliteta, gdje u budućnosti planiramo dodatne edukacije policijskih službenika za borbu protiv istoga, objasnio je Brkić za Jabuka.tv dodavši kako se na sprječavanju svih kaznenih djela, naročito zlouporaba opojnih droga radi samoinicijativom policijskih službenika MUP-a.

Osim navedenih, u prošloj godini se u odnosu na prethodne dvije, povećao i broj prijava nasilja u obitelji.

Uvijek pozivamo da se prijavi svaki oblik nasilja gdje će policijski službenici promptno reagirati i postupiti u skladu sa zakonom u cilju zaštite žrtava nasilja, naglašava naš sugovornik.

Iz MUP-a također pozivaju da prijave i bilo kakav vid koruptivnih djelovanja, te ističu da ukoliko građani imaju saznanja, ista mogu anonimno prijaviti na više načina.

Korupcija je sigurno prisutna u našem društvu, mi postupamo po prijavama vezano za korupciju, a u budućnosti planiramo ojačati kapacitete i na tom području, ustvrdio je policijski komesar MUP-a ŽZH koji usput naglašava zavidnu suradnju sa svim institucijama, kako na lokalnoj, tako i državnoj razini, iako, kako nam kaže, uvijek ima prostora za poboljšanje.

Što se tiče policijskog kadra, Brkić naglašava kako je dolaskom na mjesto komesara (2022. godine), uočio nedostatak istoga, iz razloga smjene generacije i odlaska u mirovinu većeg broja policijskih službenika. Kaže nam kako se u ovoj i idućoj godini očekuje umirovljenje otprilike 50-ak policijskih službenika. Ipak, raduje dolazak mladih radnih snaga.

U protekle dvije godine smo primili 101 policijskog službenika, a zadnja generacija iz koje su proizišla 63 policijska službenika stupit će u radni odnos početkom šestog mjeseca 2024. godine i postati dio obitelji MUP-a ŽZH, kazao nam je Brkić.

Upravo policijski službenici MUP-a kroz cijelu godinu provode preventivno represivne akcije poput “Sigurno u prometu” koja se provodi početkom školske godine, ali i drugih pojačanih kontrola s ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja i povećanja sigurnosti u prometu, a jedna od njih je upravo u tijeku.

Trenutno je u tijeku akcija “Stop korištenju mobitela u prometu” kako bi se sigurnost prometa podigla na višu razinu i smanjio broj prometnih nezgoda, rečeno nam je.

Prioritet MUP-a ŽZH u budućnosti je svakako osim edukacije i digitalizacije, prilagođavanje i usmjeravanje na kaznena djela koja su u porastu, kao i pravovremen odgovor na izazove s kojima se susreću, a koji se stalno mijenjaju.

Kontinuirano radimo u cilju smanjena kriminaliteta i svih negativnih pojava u društvu na području nadležnosti Uprave policije MUP-a ŽZH u cilju sigurnijeg i mirnijeg okruženja za naše pučanstvo, zaključio je u razgovoru za Jabuka.tv policijski komesar MUP-a ŽZH Ivan Brkić.

Jabila tv

Objava Komesar Brkić za Jabuka.tv: ŽZH je jedna od najsigurnijih županija u FBiH pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?