Nogometašice Intera s reprezentacijom BiH slavile protiv S. Makedonije

Nogometašice Intera s reprezentacijom BiH slavile protiv S. Makedonije

Link na izvornu vijest

Danas je u Hadžićima počeo UEFA razvojni turnir ženskih U-16 reprezentacija, na kojem sudjeluju Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Slovenija i domaćin Bosna i Hercegovina .

Među pozvanim igračicama su i naše tri Posušanke,članice ženskog nogometnog kluba Inter – dvije sestre blizanke Ivana i Ana Dumančić te Lucija Landeka.

One su danas dala veliki obol u pobjedi Bosne i Hercegovine u prvom kolu protiv Sjeverne Makedonije rezultatom 3:0.

Cijeli susret odigrale su sestre Dumančić dok je Landeka u igru ušla u 64. minuti.

Dodajmo kako je na klupi ženske kadetske reprezentacije uspješno debitirao Širokobriježanin i novi izbornik Ivan Kvesić.

Što se tiče same utakmice, ona je bila dinamična od samog početka, a već u trećoj minuti Ana Jurić je otvorila golijadu postigavši prvi pogodak. Naše igračice su zadržale visok ritam tokom cijelog meča, napadajući i stvarajući prilike za postizanje pogotka. U 35. minuti Amina Krpo je udvostručila prednost bh. tima. U drugom poluvremenu naša ekipa je i dalje imala terensku inicijativu, a u 81. minuti Marija Mihalea Maslać je postigla treći pogodak.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Ariana Hafizović, Marija Mihaela Maslać, Ana Dumančić, Ana Jurić (85. Lamija Bjelica), Uma Hadžihajdarević (85. Emilia Halilhodžić), Hana Mešan (64. Marija Maksimović), Ivana Dumančić, Jovana Filipović (64. Lucija Landeka), Emma Dervišević (64. Tamara Vukelić), Jelena Blagojević (46. Petra Krušević), Amina Krpo (46. Nađa Ceric).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se u drugom kolu sastati sa Slovenijom, 20. Travnja u 14:00 sati.

Ppsupek. Net/NSBIH

Objava Nogometašice Intera s reprezentacijom BiH slavile protiv S. Makedonije pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?