Poziv oboljelim osobama od Parkinsonove bolesti u HNŽ-u

Poziv oboljelim osobama od Parkinsonove bolesti u HNŽ-u

Link na izvornu vijest

Građanska inicijativa “Parkinson i Mi” uputila je Poziv svim oboljelim osobama od Parkinsonove bolesti radi organiziranja u svrhu stavljanja lijekova na listu Zdravstvenog osiguranja u HNŽ.

Posljednjih godina nažalost pojavljuje se sve veći broj oboljelih od ove bolesti za koju se kaže „Od Parkinsona se ne umire, ali se s njim umire“, a što je znakovito donja granica se rapidno spustila na mlađe osobe u čak ranim dvadesetima.

Građanska incijativa “Parkinson I Mi”ujedinila je osobe s dijagnozom Parkinsonove bolesti da što bolje doprinesu olakšavanjiu tegoba s kojima se susreću osobe s ovom bolešću.

Parkinsonova bolest je nedovoljno i čak pogrešno percipirana u javnosti tako da su osobe pogođene ovom bolešću zapostavljene u društvenom životu kao ravnopravni građani.

Stvaranje preduvjeta sa potporom za olakšavanje izoliranosti i društveno uključivanje oboljelih od Parkinsonove bolesti kroz rad i društvene aktivnosti pomoglo bi pored ove incijative za stavljanje lijekova na listu.
Lijekovi koje koriste osobe s Parkinsonovom bolesti su prilično skupi i osobe s ovom bolešću su prisiljene da se snalaze svatko na svoj način.

Poželjno bi bilo da se primjerice lijekovi (najviše korišteni) Requip Modutab i Selegilin stave na listu pored Madopara koji je već na listi.

Cijene lijekova (ovisno od stanja bolesnika) kreće se od 120KM pa na više.

Pored standarnih lijekova preporučljivo bi bilo I koristiti vitaminske i mineralne suplemente koje većina osoba pogođenih ovom bolešću nemože priuštiti i dodatno olakšati svakodnevni život.

Stoga želimo da nam se javi što više osoba s ovom bolešću da bi što preciznije artikulirali našu problematiku .

Kontakt mob: 063 136 802
E-mail: [email protected]

The post Poziv oboljelim osobama od Parkinsonove bolesti u HNŽ-u appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?