Džamija kraj Konjica: Islamska zajednica tuži za klevetu čovjeka koji tvrdi da je prevaren

Džamija kraj Konjica: Islamska zajednica tuži za klevetu čovjeka koji tvrdi da je prevaren

Link na izvornu vijest

Medžlis Islamske zajednice Konjic podigao je pred Općinskim sudom u Konjicu tužbu zbog klevete protiv Zvonimira Trlina koji vodi sudski spor kako bi dokazao da je džamija u mjestu Donje Selo kraj Konjica napravljena na njegovoj zemlji. Između ostalih, Medžlis spornim smatra i tekst na portalu Dnevnik.ba. 

Istodobno, u tijeku je sudski proces nakon što je prvostupanjskom presudom utvrđeno da je Zvonimir Trlin suvlasnik na spornim nekretninama zbog kojih je nastao spor s Medžlisom Islamske zajednice. Žalbom je, naime u tom procesu utvrđeno da je sud napravio propuste pri ocjenjivanju vlasništva nad parcelama. 

Podsjetimo, obitelj Trlin traži rušenje džamije u mjestu Donje selo, na ulazu u Konjic, koja je sagrađena 2017. godine na zemlji koja je kako kaže, 300 godina u vlasništvu te obitelji, što Medžlis Islamske zajednice Konjic demantira.

Jedan od osam nasljednika zemlje Zvonimir Trlin ranije je za medije rekao kako je zemljište njegovoj obitelji oduzeto prevarom, tako što je jedna od nasljednica izmanipulirana i iskorištena da proda zemljište uz lažiranje potpisa ostalih nasljednika, a on cijeli proces osporava od početka.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?