DESECI TORNADA POGODILI CENTRALNI DIO SAD-A: KUĆE SRAVNJENE, IMA POVRIJEĐENIH

DESECI TORNADA POGODILI CENTRALNI DIO SAD-A: KUĆE SRAVNJENE, IMA POVRIJEĐENIH

Link na izvornu vijest

DESECI TORNADA POGODILI CENTRALNI DIO SAD-A: KUĆE SRAVNJENE, IMA POVRIJEĐENIH

Američka meteorološka služba (NWS) zabilježila je u petak više od 70 tornada širom SAD, većina njih oko grada Omahe, Nebraske i blizu Iowe. Rezultat su deseci uništenih zgrada i domova, pokidani dalekovodi i vozovi iskočili iz šina.

U Elkhornu, predgrađu Omahe, slike pokazuju sravnjene kuće, odnesene krovove i ogoljelo drveće.

  • Spasioci nastavljaju provjeravati pogođene kuće i pružaju pomoć svim povrijeđenima – napisala je policija Omahe na X.

Južnije, u blizini grada Lincolna, tornado je pogodio industrijski kompleks. Otprilike 70 ljudi koji su bili ondje kada se zgrada urušila evakuirano je, no troje ih je povrijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti, rekle su vlasti okruga Lancaster na konferenciji za novinare.

NWS, koji je u petak objavio brojna upozorenja o tornadu u nekoliko država u  centralnom dijelu Sjedinjenih Država, predviđa da će se ovaj meteorološki fenomen nastaviti iu subotu u ovoj golemoj regiji poljoprivrednih ravnica, uključujući i Teksas.

Tornada, vremenski fenomen koji je koliko impresivan toliko i teško predvidiv, relativno je čest u Sjedinjenim Državama, posebno u centralnim i južnim dijelovima zemlje.

(A. J.)

Video pogledajte i OVDJE.

The post DESECI TORNADA POGODILI CENTRALNI DIO SAD-A: KUĆE SRAVNJENE, IMA POVRIJEĐENIH first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?