Zrinjski uvjerljiv u Konjicu, Široki i GOŠK izvukli po bod

Zrinjski uvjerljiv u Konjicu, Široki i GOŠK izvukli po bod

Link na izvornu vijest

Posljednje kolo nije imalo rezultatski značaj s obzirom na to da je već poznat prvak BiH i ekipe koje su se plasirale u europska natjecanja, te dvije ekipe koje napuštaju elitni rang.

U derbiju kola Željezničar je na Grbavici pobijedio prvaka BiH, ekipu Borca iz Banje Luke s 2:1, golovima Boljevića u 19. i 30. minuti, dok je pogodak za Borac postigao Lukić u 76. minuti.

Željezničar je tako upisao petu pobjedu u posljednjih šest utakmica koja mu je donijela šesto mjesto na tabeli u izuzetnoj teškoj sezoni u kojoj je prije samo nekoliko kola bio u poziciji da se bori za opstanak.

Zrinjski je u gostima savladao Igman iz Konjica s 4:1 i stavio točku na sezonu u kojoj se okitio drugim mjestom i titulom pobjednika Kupa BiH.

Igman je poveo golom Ramića, a Zrinjski je potom uspio kreirati preokret golovima Hrvanovića i Mulahusejnovića.

U drugom poluvremenu još dva gola za Zrinjski, Lukenića Abudrahimija za konačnih 1:4.

U jednom od derbija Široki Brijeg i Sarajevo odigrali su neriješeno 2:2.

Gosti su prvi došli do vodstva preko Čatakovića, a za preokret su se pobrinuli Matić i Mamić. U posljednjim trenucima Sarajevo je izbjeglo poraz golom Anđušića za konačnih 2:2.

Remijem je završen i duel u Gabeli između GOŠK-a i Sloge iz Doboja. Vodeći pogodak za Gošk postigao je Hasukić, a izjednačenje i bod Slogi donio je Dujaković.

Posušje je odličnu sezonu okončalo trijumfom nad Zvijezdom 09 koja će od naredne sezone igrati u nižem rangu. Konačan rezultat bio je 2:0, a golove su postigli Pavković i Petrović.

U prvom susretu ovog kola Velež je još u petak u gostima pobijedio Tuzla City s 5:1. Mostarci su sezonu završili na odličnom trećem mjestu, dok Tuzla City napušta društvo najboljih.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?