Duda: Ukrajina ne može postati članica NATO-a dok je u ratu s Rusijom

Duda: Ukrajina ne može postati članica NATO-a dok je u ratu s Rusijom

Link na izvornu vijest

S tim u vezi, poljski čelnik je naglasio da je “bio spreman ići dalje od drugih država saveza u nastojanju da Ukrajina dobije službeni poziv u savez”.

Kako pišu američke novine, drugi čelnici NATO-a, među kojima je predsjednik Biden, ponudili su “most” do konačnog ukrajinskog članstva, ali nisu bili voljni utvrditi konkretan raspored.

Ukrajina je podnijela zahtjev za pridruživanje NATO-u po ubrzanom postupku u septembru 2022., a na samitu saveza u Vilniusu u srpnju 2023. dobila je uvjeravanja da će biti primljena ako budu ispunjeni potrebni uvjeti. U Bruxellesu, međutim, nije određen rok za njen prijem.

U međuvremenu je vojni savez više puta ukazivao na činjenicu da je pristupanje Ukrajine nemoguće dok je zemlja u stanju oružanog sukoba, prenosi TASS.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?