U Ljubuškom Mirjani Džajić najviše preferencija za Parlamentarnu skupštinu BiH

Središnje izborno povjerenstvo objavljuje rezultate Općih izbora u BiH, a prema dosad objavljenim podacima već su prebrojali sve glasove iz Ljubuškog na dvije razine, za Predsjedništvo i za Parlamentarnu skupštinu BiH, piše Radio Ljubuški.

Podsjetimo, Ljubušaci su na izborima dobivali četiri glasačka listića te su glasovali za četiri razine vlasti.

Što se tiče prvog listića, izbora za člana Predsjedništva BiH, Ljubušaci su masovno na jučerašnjim izborima glasovali za Borjanu Krišto. Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva nakon 100 posto obrađenih glasova, Krišto je u Ljubuškom osvojila 14.484 glasa ili 98.77 posto.

Što se tiče glasanja za kandidate za Parlamentarnu skupštinu BiH, na drugom listiću su Ljubušaci masovno glasovali za koaliciju predvođenu HDZ-om BiH, a ovdje su najviše svojih preferencijalnih glasova dali Mirjani Džajić. Od ukupno 12.107 glasova koje su Ljubušaci dali koaliciji HDZ-a BiH, čak 11.232 birača su kao svoj preferencijalni izbor zaokružili Mirjanu Džajić. Uz Džajić, Ljubušaci su velik broj preferencija dali i Darijani Filipović koja je u Ljubuškom dobila 7.001 preferenciju.

Iza koalicije predvođene HDZ-om BiH, slijedi HDZ 1990 koji je u koaliciji s HNP-om u Ljubuškom dobio 2.160 glasova.

Na ovoj razini je 213 ljubuških glasača povjerenje dalo Hrvatskoj republikanskoj stranci.

SIP još nije objavio rezultate za preostale dvije razine vlasti, za županijsku skupštinu ŽZH i Parlament FBiH.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?