Biseri Hercegovine: Kako doći do avanturističkog parka Fortica iznad Mostara

Ljubitelji prirode i panoramskih pogleda rado posjećuju avanturistički park Fortica iznad Mostara.

Inicijativa za pokretanjem avanturističkog parka je pokrenuta 2016. kada su postavljene prve klupe, a s vremenom je iznad Mostara izrastao pravi kompleks s impresivnim vidikovcem.

U Planinarskom domu na litici s koje puca sjajan pogled na Mostar mogu se kušati tradicionalna jela, uštipci, hercegovačka meza, ali se može osvježiti kavom i drugim napitcima.

Svakodnevno se brojni posjetitelji smjenjuju na ovom lokalitetu, na Fortici se na vidikovcu nalazi velika državna zastava BiH a tu je i najduži zip line u BiH koji privlači veliki broj avanturista koji se rado odlučuju na let iznad ogromne provalije.

Park Fortica nudi mnoštvo staza za šetanje, a za planinare je najatraktivniji je obilazak uzvišenja Stolac na kojem se nalazi nekoliko bunkera iz II svjetskog rata, kao i ostatci žičare kojom su iz grada dopremani hrana i streljivo. Upravo na tom uzvišenju nalaze se “đavolje stepenice” sa dva pravca uspona, no na „đavolje stepenice“ se preporuča unajmiti vodiča, a prolazak njima se isplati jer se preko njih dolazi na sam rub uzvišenja Stolac sa kojega se pruža prelijepi pogled na stari dio grada i Stari most u Mostaru. U Planinskom domu na vidikovcu Fortica mogu se dobiti usluge vodiča kao i najam planinarske opreme.

Kako doći do avanturističkog parka Fortica?

Sportsko-avanturistički park Fortica je udaljen od centra Mostara oko 9 km. Automobilom je potrebno voziti se uzbrdo petnaestak minuta ulicom 29. hercegovačke udarne divizije, a čitav put je označen tablama, no s obzirom da je put vrlo uzak na određenim dionicama potrebno je oprezno voziti.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?