Tičinović pogodio za slavlje “Plemića” na Grbavici

Nogometaši Zrinjskog su u derbi susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu pobijedili ekipu Željezničara sa 1:0. 

Aktualni prvak BiH je golom Tičinovića u 30. minuti došao do pobjede na Grbavici i revanširao se Željezničaru za poraz iz prvog njihovog duela u ovoj sezoni te pretekao dojučerašnjeg lidera na tabeli od kojeg ima i dvije utakmice manje.

Obje ekipe u lijepom ambijentu pokazale su borbenu i dinamičnu igru, a gosti iz Mostara uspjeli su iskoristiti jednu priliku i odnijeti bodove sa Grbavice.

U 30, minuti Tičinović je iskoristio grešku Beće koji mu je praktično poklonio loptu i sa 18 metara preciznim udarcem zatresao mrežu.

Minutu prije toga Željezničar je tražio kazneni udarac reklamirajući igranje rukom, ali sudac Peljto nije reagirao što je izazvalo veliki revolt igrača domaćeg tima, ali i na tribinama. 

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Željezničar je imao u 38. minuti preko Santosa koji je istrčao kontranapad i izašao sam pred Čondrića, ali je golman Zrinjskog odličnom intervencijom spasio gol.

U posljednjoj minuti Hodžić je šutirao sa 25 metara, svi su vidjeli loptu u golu, ali je ipak pogodio samo vanjsku stranu mreže.

Štilić je u 59. minuti promašio nemoguće i propustio idealnu priliku da svojoj ekipi donese izjednačenje. Hodžić je ukrao loptu golmanu Čindriću i nesebično uposlio usamljenog Štilića koji se dugo namještao i sa desetak metara pogodio prečku nebranjenog gola.

Čondrić je i u 77. dobro intervenirao nakon udarca Amoaha i jedan je od najzaslužnijih što je Zrinjski sa Grbavice odnio tri boda.

Posljednju priliku za izjednačenje imao je Vego u 88. minuti, ali je sa 13 metara šutirao preko gola, piše pogled.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?