Koliko točnih odgovora možeš sakupiti na kvizu iz zemljopisa?

/10
0 votes, 0 avg
7
Created on

Kviz iz zemljopisa

Okušaj svoje znanje u kvizu...

1 / 10

Delta koje rijeke je najveća delta na svijetu, velika oko 80.000 km²?  Uz to što je najveća riječna delta na svijetu, također je jedna od najplodnijih regija na svijetu, čime je stekla nadimak Zelena delta.

2 / 10

Koji je površinom najmanji nacionalni park u Bosni i Hercegovini?

3 / 10

Koja je jedina država s Biblijom na nacionalnoj zastavi?

4 / 10

Pustinja je područje koje zbog velike oskudice vlage nema razvijenog vegetacijskog pokrivača. Nedostatak oborina glavna je zajednička odlika svih pustinja svijeta, a ako sve ovo imamo u vidu koja je najveća pustinja na svijetu? Rasprostire se na 14,200,000 km2.

5 / 10

Koja je najgušće naseljena europska država? Prema popisu stanovništva iz 2016. ova država ima gustoću od 18 378 stanovnika po kilometru kvadratnom.

6 / 10

Većina, odnosno najvjerojatnije sve galaksije u svemiru, uključujući i našu galaksiju Mliječnu stazu sadrže supermasivnu crnu rupu u svom središtu. Znanstvenici teleskopima već dugo promatraju područje usred naše galaksije gdje smatraju da se nalazi ova crna rupa, a kako se zove to područje koje je poznato kao i astronomski izvor radiovalova udaljen od Zemlje oko 26 000 svjetlosnih godina? Mala pomoć, dijeli ime s jednim horoskopskim znakom.

7 / 10

Ovo je jedna od najmanjih država na svijetu. Po broju stanovnika je na pretposljednjem mjestu među državama svijeta, Vatikan je posljednji. Po popisu iz 2017. ova je država imala 10.507 stanovnika. Dobar postotak državnih prihoda ostvaruje iznajmljivanjem državne internetske domene?

8 / 10

Ljubitelje povijesti i antropologije oduševljava to da u ovom gradu mogu razgledati Lucy, najstariji pronađeni ljudski kostur čija se starost procjenjuje na 3,2 milijuna godina, a zanimljivo je da je ovo peti najviši glavni grad na svijetu koji se prostire na nadmorskoj visini od 2355 metara. Kako se zove ovaj afrički grad?

9 / 10

Velika većina Uranovih mjeseca, prirodnih satelita koji orbitiraju oko ovog planeta je dobila naziv po likovima iz djela jednog poznatog pisca. Kojeg pisca?

10 / 10

Rusija je najveća država po površini u Europi, a koja je druga najveća država po površini u Europi?

Your score is

0%

Please rate this quiz

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?