Eurogolom Bekića Zrinjski došao do pobjede nad Veležom

Prvi ovosezonski gradski derbi u Mostaru pripao je ekipi Zrinjskog koji je u zaostaloj utakmici šestog kola Premijer lige BiH pobijedio Velež rezultatom 1:0.

Zbog kašnjenja radova na stadionu Rođeni, mostarski klubovi dogovorili su se o zamijeni domaćinstva pa se susret odigrao pod Bijelim Brijegom.

U prvih pet minuta Zrinjski je stvorio par šansi i stvorio blagu inicijativu. U 10. minuti Zrinjski je već pogodio za 1:0. Eurogol je zabio Almir Bekić koji je šutirao prema golu Veleža, a lopta je od grede završila u golu.

Rođeni su ispočetka bili bez ideje i dosta brzo su gubili loptu, no nakon gola Plemića, kao da su se probudili i počeli stvarati šanse, no nisu uspjeli doći do pogotka.

Treneri Zrinjskog i Veleža tijekom drugog poluvremena u svojoj ekipi napravili su par izmjena. Tako su kod Zrinjskog izašli Tičinović i Ilinković, a ušli Kamenar i Malekinušić. Kod Veleža su na teren ušli Haskić i Pršeš.

U drugom poluvremenu utakmica nije ponudila puno prilika. Sudac je podijelio par žutih kartona, a jedina zanimljiva šansa bila je od Bilbija u 85. minuti kad je šutirao u okvir gola Veleža.

Pravdu na terenu dijelili su Admir Musić iz Sarajeva, a pomoćnici su mu bili Davor Maksumić iz Doboja i Amir Kadić iz Sarajeva. Četvrti sudac bio je Antoni Bandić iz Gruda.

Derbi u Mostaru imao je pune tribine i odličnu atmosferu, ali i sjajnu dekoraciju na tribinama, piše pogled.ba.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?