Ljepote BiH: Kanu safari na rijeci Sturbi

Za one koji tijekom ljeta traže avanturistički odmor, sjajna je prilika odlučiti se na kanu safari na rijeci Sturbi kod Livna.

Sturba je najveća rijeka u Livanjskom polju s ukupnom dužinom od 14,5 kilometara, izvire u podnožju brda Gradina, protječe kroz nekoliko sela, a prostor izletišta Crne stine je najljepši prirodni ambijent.

Temperatura vode je od 12 do 14 stupnjeva Celzija što je čini odličnom destinacijom za osvježenje za velikih ljetnih vrućina.

Na rijeci se nalazi i nekoliko mlinova/vodenica, a jedan dio rijeke je i mušičarski revir na kojem se povremeno organiziraju natjecanja u fly fishingu.

Tijekom 2020. su kroz projekt BiHUB Marija i Ante Perković pokrenuli posao od kojeg danas lijepo žive. Počeli su s organizacijom kanu safarija na rijeci Sturbi i promatranjem ptica. Njihovu djelatnost čine ove dvije grane turizma, a o kojima se svi mogu informirati na njihovoj web stranici www.stur.ba.

Kako doći do kanu safarija na Sturbi

Kako bi došli do početne točke odakle možete krenuti na kanu safari rijekom Sturbom potrebno je iz Livna voziti se magistralnom cestom M.6, a za sve informacije oko termina najbolje se obratiti na web stranici www.stur.ba.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?