Naša policija je dobra: Šef policije iz Požege snimljen kako juri 100 km/h kroz naselje i pretječe preko pune crte 

24sata su u posjedu snimke na kojoj se vidi kako Slavko Čuljak, zamjenik načelnika Policijske postaje Požega, juri sto na sat kroz naselje i pretječe automobile preko pune crte. Snimka je nastala u petak oko 7:30 dok je Čuljak vozio na posao, a on je sam potvrdio da je bio za volanom. 

Video, koji traje nešto više od šest minuta, snimio je čitatelj 24sata Tomislav Pavlović. Opisao je što je vidio.

– Čuljak je izašao iz svog dvorišta, bio je u uniformi i ušao u privatni auto. Vozio je ispred mene, ulazio je u škare, pretjecao, a ja sam ga pratio i snimao. Vozio je od svoje kuće u Radnovcu do policijske postaje u Požegi, u Ulici hrvatskih branitelja – kaže za 24sata Pavlović.

Dodaje da je Čuljak usporio na mjestu gdje se nalazi kamera, a zatim je opet ubrzao. Pokušao ga je, kaže, prijaviti, ali nije uspio.

– Došao sam u postaju, ali su me istjerali. Čuljak je vidio kad sam im pokazao snimku, a jedan od policajaca me izbacio van. Rekao mi je: ‘Izlazi napolje’. Zatim me jedna gospođa u postaji poslala u policijsku upravu u centru grada. Pokušao sam ga i tamo prijaviti, ali nisu me htjeli primiti. Nasmijali su se – ispričao je Pavlović.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama jasno zabranjuje brzinu iznad 50 kilometara na sat kroz naselja.

Postoji i iznimka, ako je postavljen prometni znak koji dopušta veću brzinu kroz naselja i ako je to sigurnosno omogućeno, ali čak i u takvim, iznimnim slučajevima, maksimalna brzina može biti do 80 kilometara na sat.

Na snimci se jasno vidi Pavlovićev brzinomjer koji doseže sto kilometara na sat, a vozi se iza Čuljka.

Osim toga, na snimci se vidi i kako Čuljak pretječe vozila preko pune crte.

Čuljak je za 24sata.hr priznao da se radi o njegovom automobilu i njegovim registarskim pločicama, da je jutros vozio prebrzo i da je pretjecao preko pune crte, ali, kako kaže, to se dogodilo samo na jednom mjestu. Ipak, snimka ga demantira.

– Jest, sve znam. Vozim starog Mercedesa, linija 124. Ali teško da on može prijeći sto na sat. Jutros sam vozio i, iskreno, na jednom mjestu se nisam pridržavao pravila. On se meni nabijao iza i kako je išao za mnom, radio je isto što i ja. Vozio je za mnom, mislio je da će mi napakostiti. Na jednom mjestu sam prekoračio brzinu, istina, ali ostalo je sve sto posto po pravilima. Osim toga, na tom putu ima kamera – kaže Čuljak. 

Dodaje da od njegove kuće do posla ima devet kilometara, a automobil mu je star 31 godinu. 

Pitali su ga zašto je pretjecao preko pune crte.

– To napravi svaki vozač. Nikoga nisam ugrozio – odgovorio je.

Kad su ga novinari upozorili da je dopuštena brzina kroz naselje 50 kilometara na sat, osim ako iznimno nije drukčije propisano, te da puna crta ne služi za pretjecanje, rekao je da je svjestan toga.

– Dobro, to stoji. Ja tom cestom idem na posao, već sam 35 godina u policiji, a od toga sam 21 godinu rukovoditelj. Naravno da znam da se to ne smije. Pogriješio sam, ja to ne negiram. Uopće ne negiram, čvrsto stojim pri tome. Ali nitko nije išao iz suprotnog smjera. Jest, brzina je bila velika, na trenutke, ali auto ne može iznad sto. Može sto, u vrh glave. Ubuduće ću biti oprezniji – poručio je Čuljak.

Inače, u srpnju ove godine Čuljak je primio odlikovanje predsjednika Republike Hrvatske.

Lokalni mediji su izvijestili kako je odlikovan Redom hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?