Drugi poraz rukometaša BiH u kvalifikacijama za EP: Razbila nas Crna Gora

Rukometna reprezentacija BiH poražena je od reprezentacije Crne Gore u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine rezultatom 25:36.

U prvom poluvremenu Crnogorci su počelo furiozno i na samom startu meča napravili su razliku od dva pogotka (1:3). Kako je vrijeme prolazilo, reprezentativci BiH nisu mogli parirati u fazi obrane, pa su Crnogorci svoje napade rješavali brzo i jednostavno, dok su naši reprezentativci u napadu pravili dosta tehničkih grešaka.

U 15. minuti utakmice Crna Gora je napravila razliku od šest pogodaka. Bosnu i Hercegovinu je sredinom prvog poluvremena u igri držao samo Marko Panić sa tri vezana pogotka, a kasnije su se priključili Herceg i Davidović, ali slaba igra u obrani i neraspoloženost naših golmana značila je da se Zmajevi nisu uspjeli rezultatski približiti Crnogorcima.

Na odmor se otišlo pri velikom zaostatku od deset golova (11:21).

U drugom poluvremenu rukometni Zmajevi zaigrali su dosta bolje, naročito u obrani. Golman Ahmetašević je brzo skupio četiri obrane (dok su u cijelom prvom poluvremenu oba golmana imali tek jednu), a naša reprezentacija napravila je seriju od 5:2 i primakla se na sedam golova zaostatka. Crnogorci su vrlo brzo, međutim iskoristili nekoliko novih tehničkih grešaka reprezentacije BiH, te u 17. minutu drugog poluvremena Crna Gora je vratila prednost od 10 golova (19:29).

Najbolji u timu BiH bio je Marko Davidović sa 10 golova. Mirko Herceg i Marko Panić su dodali po tri.

Crnu Goru je do druge pobjede u grupi 7 predvodio Nemanja Grbović sa osam golova, dok je Miloš Vujović dodao šest.

BiH kvalifikacije nastavlja 8. ožujka iduće godine, kada gostuje kod Kosova, koga će potom ugostiti tri dana kasnije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?