Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija igrat će protiv Rumunjske, Ukrajine i Španjolske na Europskom prvenstvu

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija igrat će protiv Rumunjske, Ukrajine i Španjolske u skupini B na Europskom prvenstvu koje se održava u Rumunjskoj i Gruziji od 21. lipnja do 8. srpnja sljedeće godine, odlučeno je na ždrijebu u Bukureštu.

SKUPINE

Skupina A: Gruzija, Belgija, Nizozemska, Portugal

Skupina B: Rumunjska, Ukrajina, HRVATSKA, Španjolska

Skupina C: Izrael, Češka, Engleska, Njemačka

Skupina D: Norveška, Švicarska, Italija, Francuska

Mladi Vatreni bili su smješteni u treću jakosnu skupinu sa Švicarskom, Belgijom i Češkom.

U prvoj jakosnoj skupini su bili Španjolska, Portugal, Njemačka i Francuska, u drugoj Nizozemska, Engleska, Italija i Rumunjska, a u četvrtoj Ukrajina, Norveška, Izrael i Gruzija.

Gruzija i Rumunjska kao domaćini natjecanja automatski su prije ždrijeba smještene na mjesto broj jedan u skupini A (Gruzija) i skupini B (Rumunjska).

Prvenstvo se igra na po četiri stadiona u Rumunjskoj i Gruziji, otvaranje je u Rumunjskoj 21. lipnja, dok je finale na rasporedu 8. srpnja na Batumi Areni u Gruziji.

Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija u Rumunjskoj i Gruziji bit će izlučno za nastup na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu, na olimpijski turnir plasirat će se svi polufinalisti ako u tom krugu bude i Francuska koja ima izravan plasman kao domaćin.

Ako mladi Tricolori ne uđu među četiri najbolje selekcije, onda će biti potrebno osigurati plasman na jedno od prvih triju mjesta.

Utakmice u skupinama A i B igrat će se 21., 24. i 27. lipnja, a u skupinama C i D 22., 25. i 28. lipnja. Četvrtfinalni susreti igrat će se 1. i 2. srpnja, polufinale 5., a finale 8. Srpnja, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?