Ana Rucner i orkestar Elvisa Bajramovića snimili video spot za pjesmu “Esma”

Ana Rucner i orkestar Elvisa Bajramovića, ovogodišnji pobjednik festivala trubača u Guči, ukrstili su svoje glazbeno umijeće i snimili video spot za pjesmu “Esma”, koja će pronaći svoje mjesto na najnovijem Aninom albumu “Classic Balkan”, piše story.hr.

“Esma” je inspirirana kraljicom romske glazbe i svojevrsni je hommage legendarnoj Esmi Redžepovoj. Kroz pjesmu se protežu zvukovi violončela, trube te vokal Ane Rucner koja pjeva na romskom jeziku. Glazbeno inspirirana ritmovima balkanskog podneblja i energičnom romskom glazbom, „Esma“ je skladba vesele prirode, čiji stihovi ljude pozivaju na ples, kolo i veselje. Tako na jednom mjestu možemo vidjeti raspoložene ljude, dobru zabavu, vrhunske trubače i jedno violončelo koje objedinjuje cijelu priču. Video spot prati ekstravagantnu Anu Rucner koja šeće beogradskim ulicama, a svojom pojavom zbunjuje ljude jer izgleda kao da je poput vremenskog putnika došla iz nekih prošlih, dalekih vremena. Po ulasku u obližnji kafić, ona se trenutno transformira u prelijepu Romkinju i tada započinje pravi dernek, uz vrhunsku romsku glazbu, pjesmu i ples.

“Bila mi je želja snimiti video u jednoj veseloj atmosferi uz pjesmu i ples te kroz njega pokazati koliko su Romi veseli i talentirani ljudi, a svojim utjelovljenjem Romkinje, htjela sam iskazati poštovanje prema tim divnim ženama te dočarati koliko su posebne i lijepe u svojoj tradicionalnoj odjeći i izričaju. Pjesma je usmjerena svim ženama, ali posebice Romkinjama te želim svim damama poručiti: Plešite svoj život. „Esma“ mi je posebno draga, jer je nastala na samom početku stvaranja mog prvog autorskog albuma „Classic Balkan” i zapravo je nekako sve od nje krenulo “ – naglašava Ana Rucner i otkriva djelić onoga što nas čeka na novom albumu, koji će uskoro ugledati svjetlo dana: “Cijeli album je vrlo unikatan te prilično raznolik i jedva čekam da ga kompletnog izdam, jer zaista donosi divne pjesme.”

Nakon singla „Bijeli anđeo“ kojeg je predstavila prije četiri mjeseca, s pjesmom „Esma“ Ana Rucner nastavlja promociju svog novog glazbenog izričaja i najavljuje skorašnji izlazak svog dugoočekivanog albuma „Classic Balkan“, koji sažima senzibilitet Ane Rucner. „Iako me svi povezuju s klasikom, moja duša oduvijek naginje glazbi koja je prepuna istinske strasti, čežnje, ritma, a to je upravo glazba kojom odiše „Esma“ i moj cijeli novi album „Classic Balkan“ – zaključuje Ana.

Autor i aranžer pjesme „Esma“ je Anin glazbeni producent Zlatko Timotić, s kojim je snimila svoj prvi autorski album „Classic Balkan”. Video spot potpisuje redatelj Double M, odnosno Matej Matijević, a sniman je u Beogradu, na zanimljivim lokacijama stare gradske jezgre. Za make up Ane Rucner u spotu pobrinuo se Srđan Chris, a frizuru Branko Bajić. Kostimografiju i styling potpisuje Milica Vekić, a kompletnu organizaciju snimanja predvodila je Tamara Galliano, piše story.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?