Čačić: Moramo biti hrabriji i okomitiji nego u Milanu 

Dinamo danas protiv Milana igra odlučujuću utakmicu za proljeće u Europi u Ligi prvaka. Uoči posljednja dva kola razigravanja po skupinama Lige prvaka, Dinamo nema previše mjesta za kalkulacije. Ako želi prezimiti u Europi, mora pobijediti Milan na Maksimiru. Trener hrvatskog prvaka Ante Čačić i ponajbolji igrač Mislav Oršić održali su jučer konferenciju za novinare, piše hrt.hr.

– Ispred nas je velika utakmica, odlučuje se koje će od ove četiri ekipe završiti u Europi. Važna je i jer dolazi doista velika momčad, AC Milan. Sretan sam jer imamo ovakav spektakl u Hrvatskoj. Milan je sigurno favorit, ali mi ne bježimo od želje da dočekamo proljeće u Europi. Želimo pun stadion učiniti zadovoljnim, a učinit ćemo to ako 90 minuta budemo na maksimumu, a onda uz malo sreće možemo i do povoljnog rezultata. Stanje u momčadi je, neću reći idilično, ali dobro, svi su na dispoziciji osim Boška Šutala. S obzirom na to da je ovo 26. utakmica i to je velik uspjeh, da imamo toliko zdravih igrača i iza sebe takav rezultat, rekao je Čačić.

Što treba promijeniti u odnosu na dvoboj u Milanu?

– Mislav je u pravu, moramo biti malo hrabriji kad imamo loptu, biti okomitiji, sa što više igrača dolaziti u suradnju, no najvažnije je 90 minuta biti koncentriran, oni imaju moćne pojedince i ako ih limitiramo, postat će nervozni. Ambicija Milana i Chelseaja je proljeće u Ligi prvaka, njima je pobjeda imperativ. Ako mi budemo dobri, u bloku imamo dosta igrača za brzu tranziciju. Tu vidim našu šansu, rekao je Čačić i dodao:

– Rekao sam poslije utakmice u Milanu da momčad nije kleknula nakon gola, imali smo gol i još par dobrih situacija, onda se prelomila utakmica kad su otišli na 3:1. No vidjeli smo da Dinamo može igrati protiv Milana i momci su svjesni da ta razlika u kvaliteti nije drastična. Ako 90 minuta budemo na maksimumu, šanse nam rastu. 

O zdravstvenoj situaciji u momčadi Čačić kaže:

– Viroza je prošla, Split je prošao, svi su se oporavili, svi su orni i dobro raspoloženi.

Gdje trener Dinama vidi najkonkretniji zadatak protiv Milana?

– Moramo učiniti sve da Rafaelu Leau smanjimo prostor, moramo stajati nisko. Problem s tim je što onda ima problema s izlaskom, ali imamo motorične igrače koji to mogu odraditi. Ako budemo hrabri, možemo im nauditi. Napravili smo si svetkovinu, igramo Ligu prvaka, stižu najveći klubovi svijeta, a mi nismo kanta za napucavanje. Činjenica da se još ne zna tko prolazi govori nam koliko je ovo dobar posao. Nadam se da ćemo sutra to potvrditi.

– Milan ima možda i najbolju lijevu stranu na svijetu. Tu moramo maksimalno paziti i postaviti motorički moćne igrače. Dobar dio utakmice u Milanu to su Ristovski i Moharrami dobro radili, smatra trener Dinama i zaključuje:

– U Zagrebu je igrao Chelsea, sada dolazi Milan. Nismo kanta za napucavanje. Svi smo nešto naučili, nakon četiri kola sve je otvoreno. Sve govori da je Dinamo dobar, želim da igrači igraju radosno i bez grča.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?