Čović o prosvjednicima pred OHR-om: “Zarobljeni u prošlosti”

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se u ponedjeljak pred sjedištem Ureda visokog predstavnika za BiH (OHR) u Sarajevu kako bi iskazali nezadovoljstvo nametanjem izmjena izbornog zakona za kojim je Christian Schmidt posegnuo 2. listopada.

Na pozive na masovne prosvjede protiv Schmidta upućene preko društvenih mreža odazvalo se znatno manje zainteresiranih nego potkraj srpnja kada su na slično okupljanje uoči početka izborne kampanje pozvale bošnjačke i građanske stranke.

Ovoga puta prosvjed su organizirale neformalne bošnjačke skupine za pritisak poput “Antidayton pokreta”, a odazvalo se nešto manje od tisuću osoba koje su tijekom dva sata blokirale i promet pred sjedištem OHR-a, no pri tom su bili pod budnom policijskom paskom.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je govoreći o demonstrantima rekao da je riječ o ljudima koji su zarobljeni u prošlosti.

“Uvijek netko nešto prosvjeduje oko nametnutih ili nenametnutih odluka. Meni je žao da još uvijek ima ljudi koji su zarobljeni u prošlosti. Ja mislim da je vrijeme, izborni procesi su pri kraju, da ćemo imati proglašene izborne rezultate i da se trebamo okrenuti europskoj budućnosti BiH, izgradnji izvršne i zakonodavne vlasti i osigurati potpunu jednakopravnost tri naroda u BiH. Svi oni koji bi voljeli to uraditi na jedan drugačiji način, mislim da eliminiraju jedan narod”, rekao je Čović.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?