Pezzi o nastupu Dinama u Ligi prvaka: To je naša realnost

Dinamo je sinoć na Maksimiru protiv Milana doživio rezultatski debakl – za ispadanje iz Lige prvaka primio je četiri gola i podsjetio na neka bivša ružna vremena iz ovog elitnog natjecanja. 

No treba biti iskren do kraja Milan je bio superiornija i bolja momčad koja se prošetala Maksimirom. Komentar na jučerašnju predstavu Modrih dali su Mario Zorko Edo Pezzi u emisiji Studio 4 HRT-a. 

Možda jedino ostaje žal što u Ligi prvaka nisu više igrali ŠpikićBaturina, čak i Bulat da ne govorimo Bočkaj ili Drmić. Čačić se držao istih igrača iako već nekoliko kola svježine nedostaje MišićuAdemijuIvanušec daleko ispod očekivanja?

– U motorističkoj terminologiji, Dinamo vozi na ćelavim gumama, jako je teško u ovoj konkurenciji proći. Ima tu igrača koji nikad neće napraviti karijeru. Mislim da smo to već komentirali. Meni je žao što ne igraju tu više ti igrači poput Baturine, oni imaju europski potencijal i dokazat će ga. Bočkaj i Drmić također imaju potencijal. U Dinamu ima dovoljno igrača, na papiru momčad izgleda odlično, ali na terenu ima šupljih mjesta, igrači su već umorni. Ovakav Petković je opasnost, vratimo se na dvije situacije gdje je Dinamo primio dva gola, kaže Zorko. 

U svojoj komentatorskoj karijeri Pezzi je bio svjedok europskih debakla s Hajdukom od Valencije. Ima li nešto zajedničko tim teškim porazima?

– Lijepo pitanje, ovo nije nikakva novost, to je naša realnost. Sada sam malo prespavao, to nije trebalo tako završiti. Iziritirali su me komentari koji su išli na Čačića. Treba biti pošten i pogledati koliko vrijedi Milan, 550 milijuna eura, a koliko vrijedi Dinamo. Znate kakvi smo mi, dobilo se na početku, onda su ambicije porasle. Pogledajmo da Rangersi i Plzen nemaju ni boda, da Copenhagen i Celtic imaju dva boda, Juventus, Barcelona imaju po četiri boda. Da je netko prije kvalifikacija rekao da ćeš imati četiri boda i mogućnost da prođeš dalje, to bi bilo super. Sada to ne valja. Zašto je to tako, zato što je naša liga apsolutno nedorasla europskim ligama. Najlakše je skinuti Čačića ili bilo kojeg drugog trenera.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?